Adunarea Generală a Colegiul Medicilor Olt, fiasco total cu strigături. Ce s-a întâmplat, de fapt, la întâlnirea doctorilor

Programată pentru data de vineri, 6 februarie, în sala de festivităţi a Colegiului Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina, Adunarea Generală a Colegiului Medicilor Olt nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum, pentru o asemenea şedinţă fiind nevoie de două treimi dintre membri. Dintre cei circa 750 de membri ai organizaţiei, doar 18 au fost prezenţi la întrunire. Unii dintre doctorii prezenţi s-au arătat suspicioşi faţă de absenţa aproape in corpore a colegilor lor, aruncând vina asupra conducerii executive Colegiului Medicilor, acuzând-o că în mod intenţionat nu i-a anunţat pe toţi medicii. De altfel, preşedintele colegiului, Marinache Costache, şi vicepreşedintele Viorel Rădulescu, şi-au manifestat zgomotos nemulţumirea faţă de prezenţa unor jurnalişti.

Aşadar, dezinteresul medicilor specialişti şi al medicilor de familie pentru activitatea Colegiului Medicilor Olt este unul major, de vreme ce din cei aproximativ 750 de membri doar 18 au catadicsit să se prezinte la Adunarea Generală de vineri. Printre puţinii prezenţi s-au numărat medicii Eufrosina Brătoi, preşedinta Camerei Federative a Medicilor Olt, Sorin Brătoi, doctorii psihiatri Ion Brătoi şi Petru Grigore, medicul legist Sorin Lesnic (care a aflat din presă de organizarea întrunirii) etc. Unii dintre medicii prezenţi au cerut socoteală actualei conduceri executive a colegiului pentru această absenţă masivă, suspectând-o că intenţionat nu i-a anunţat pe toţi membrii. Preşedintele CM Olt, Marinache Costache, a reacţionat, susţinând că unii dintre medici au fost anunţaţi fie telefonic, fie prin e-mail, recunoscând că nu toţi membrii colegiului au fost informaţi. Pe de altă parte, Costache a spus că această sarcină nu este una cu precădere a colegiului.

De altfel, conducerea CM Olt s-a arătat de mai deranjată de prezenţa presei în sală decât de absenţa medicilor. şi de faptul că a închiriat degeaba ditamai sala. Cel mai virulent pe această temă s-a arătat medicul Viorel Rădulescu, vicepreşedinte al colegiului, care a sărit ca ars atunci când jurnaliştii au început să folosească aparatele de fotografiat. „V-am dat noi voie să ne fotografiaţi? Cine v-a invitat aici? În statutul nostru nu prevede prezenţa presei la Adunarea Generală”, a tunat Rădulescu, căruia i s-a alăturat şi preşedintele colegiului. Curioşi, am căutat statutul Colegiului Medicilor din România, unde nu am găsit nicăieri vreun paragraf care să interzică mass-media accesul la o astfel de şedinţă.

Pe ordinea de zi a şedinţei figurau aprobarea raportulului de activitate a CM Olt pe anul 2014, a balanţei financiar-contabile pe anul trecut, a proiectelor pe 2015 şi citirea unei dări de seamă a Comisiei de Disciplină.

„Eram foarte interesaţi de activitatea colegiului pe 2014 şi să ni se explice şi nouă nişte lucruri, de pildă cum au apărat cei din conducerea colegiului interesele membrilor săi şi ce au făcut pentru  creşterea gradului de pregătire profesională a medicilor”, a declarat Eufrosina Brătoi.

Din lipsă de cvorum, Adunarea Generală a fost convocată din nou peste 10 zile când, potrivit statutului, hotărârile colegiului vor putea fi luate cu majoritate simplă, indiferent de numărul membrilor prezenţi la întrunire. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.