FOTO Sute de localnici, funcţionari, demnitari şi politicieni şi-au luat adio de la primarul din Coteana, Victor Dima

Sute de persoane şi-au luat adio, sâmbătă, de la primarul comunei Coteana, Victor Dima, înainte ca trupul neînsufleţit al acestuia să fie înmormântat în cimitirul din localitate. Alături de localnici, la catafalcul edilului s-au perindat cu flori şi lumânări colegi de liceu, prieteni din mai multe colţuri ale judeţului, şefi de instituţii publice, primari şi colegi din mediul politic. Victor Dima, care suferea de câţiva ani de o boală necruţătoare, a decedat joi seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, unde a fost transportat cu ambulanţa după ce i-a fost mai rău ca niciodată. El s-a stins la numai 52 de ani.

Printre cei care şi-au luat adio de la primarul din Coteana s-au numărat foştii colegi ai acestuia din Partidul Democrat Liberal, printre cei sosiţi să îl vadă pentru ultima oară pe edil numărându-se preşedinta organizaţiei judeţene a partidului, Siminica Mirea, prim-vicepreşedintele Ionel Mirea, secretarul general Romulus Cheroiu, fostul viceprimar al Slatinei Ana Anghel, secretar general executiv, preşedintele pensionarilor din organizaţie, Ion Bădescu, şeful Tineretului Liberal Marian Călin, reprezentante ale organizaţiei judeţene de femei etc. Ei au venit cu o coroană din trandafiri albi, aşa cum a fost şi sufletul fostului lor coleg de partid, pur, după cu s-au exprimat foştii colegi.

 

Alături aceştia şi de oameni ai locului, la înmormântare au participat şi zeci de primari din tot judeţul, reprezentanţi ai mai multor instituţii publice judeţene cu care primarul din Coteana a colaborat în mai multe rânduri, consilierii judeţeni, conducerea Consiliului Judeţean Olt, mai mulţi parlamentari şi foşti parlamentari de Olt, dar şi jurnalişti.

Primarul Victor Dima a plecat la cele sfinte după o grea suferinţă cauzată de o boală necruţătoare pe care medicii i-au descoperit-o în urmă cu câţiva ani. Edilul s-a simţit foarte rău joi, după-amiază fiind transportat cu ambulanţa la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. Decesul a survenit seara, când medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

Victor Dima a început să aibă probleme de sănătate în urmă cu câţiva ani. În 2013, medicii i-au descoperit o tumoră la creier. În noiembrie, acelaşi an, edilul a suferit o intervenţie chirurgicală la cap, la un spital din Capitală. Intervenţia medicilor a fost declarată o reuşită atunci. Dar boala nu l-a părăsit întrutotul pe edil, ulterior el suportând şi alte operaţii. Investigaţii medicale i-au fost făcute şi la o clinică particulară din Austria.

În urmă cu o lună, primarul comunei Coteana a început să se simtă din ce în ce mai rău, iar joi după-amiază familia a fost nevoită să apeleze la Ambulanţă. Edilul a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă în jurul orei 17.00, medicii conectându-l la aparate, pe Secţia Terapie Intensivă. La câtva timp, Victor Dima a decedat.

Victor Dima a absolvit Institutul Politehnic Bucuresti, unde a dobândit profesia de inginer, dar şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Craiova. El era primar al comunei Coteana din 1991. Edilul a lăsat în urmă o soţie şi o mamă îndurerate, dar şi doi fii care vor fi nevoiţi să se adune la casele lor fără sprijinul pe care un tată îl dă totdeauna cu dragoste copiilor săi. Şi a mai lăsat amintirea unui om bun care, prin felul său unic de a fi, nu a avut duşmani în viaţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here