Proiectul „Uniţi împotriva corupţiei”, la care participă poliţişti din România, Bulgaria şi Letonia, continuă la Slatina

Proiectul „United Against Coruption – Uniţi împotriva corupţiei, finanţat din fonduri europene şi implementat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, Transparency Internaţional Romania, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, Inspectoratul de Poliţie Regională din Vidin, Inspectoratul de Poliţie Regională din Pleven, Poliţia de Stat din Letonia, continuă la Slatina şi în luna februarie, în mai multe sesiuni comune de instruire a poliţiştilor români, bulgari şi letoni, în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei.

Sesiunile de instruire sunt organizate pe trei module luna aceasta. În zilele de 4 şi 5 februarie a avut loc primul modul, ce de-al doilea va avea loc în zilele 11 şi 12 februarie, iar modulul al treilea va fo organizat în zilele 18 şi 19 februarie, fiecăreia dintre fiindu-i alocate câte opt ore.

La etajul acesta al proiectului participă, zilnic, câte cinci poliţişti din cadrul fiecărei instituţii partenere, de la structurile de investigarea criminalităţii economice, control intern, ordine publică şi poliţie rutieră, până la final urmând să fie instruiţi 150 de poliţişti, câte 30 din cadrul fiecărei instituţii.

Instruirea poliţiştilor se face de specialişti din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Transparency International România, parteneri în proiect.

„În zilele de 4 şi 5 februarie, la primele sesiuni de instruire, au fost abordate teme privind infracţiuni de corupţie din codul penal, strategia naţională anticorupţie, conflictele de interese. La final, au avut loc dezbateri pe marginea materialelor prezentate, toţi cei prezenţi arătându-şi mulţumirea pentru iniţiativa de a organiza un seminar cu această temă, dar şi pentru modul cum s-au desfăşurat întâlnirile din cele două zile”, a spus purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Proiectul „Uniţi împotriva corupţiei”, finanţat de Uniunea Europeană cu peste 274.000 de euro, a fost demarat în luna octombrie a anului 2014, scopul său fiind acela de a contribui la implementarea şi dezvoltarea instrumentelor comune cu privire la prevenirea şi combaterea corupţiei în România, Bulgaria şi Letonia.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here