Simulări ale Evaluării Naţionale şi Bacalaureatului în februarie şi martie. Calendarul complet al testelor

Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice va organiza, în acest semestru şcolar, noi simulări naţionale ale examenelor de Evaluare Naţională şi Bacalaureat. Elevii de clasa a VIII-a vor susţine simulări ale examenului în zilele de 23, 24 şi 25 februarie, iar liceenii de clasele a XI-a şi a XII-a vor simula probe din cadrul Bacalaureatului în luna martie. La nivelul judeţului Olt, astfel de simulări vor fi organizate, în afara calendarului oficial al ministerului de resort, şi în luna mai.

Potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean Olt, Felicia Man, aceste simulări au ca scop să îi obişnuiască pe elevi cu rigoarea unui examen şi să optimizeze rezultatele copiilor.

Prima simulare a examenului de Evaluare Naţională va avea loc în 23 februarie, la limba şi literatura română, urmată în 24 februarie de cea la matematică şi, în 25 februarie, de cea la limba şi literatura maternă, pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă – ceea ce nu va fi cazul în Olt. „Pe 6 martie 2015 vor fi afişate rezultatele”, a precizat inspectorul general Felicia Man.

Potrivit calendarului simulărilor de Bacalaureat 2015 pentru elevii claselor a XI-a, pe 2 martie va avea loc simularea la limba şi literatura română – scris, pe 3 martie – simularea la limba şi literatura maternă – scris (ceea ce, din nou, nu este cazul judeţului Olt), în 4 martie – simularea la proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie), iar în 12 martie vor fi afişate rezultatele.

Simulările de Bacalaureat pentru elevii claselor a XII-a vor avea loc în perioada 2 – 6 martie, după următorul calendar: 2 martie – simulare la limba şi literatura română (scris); 3 martie – simulare la limba şi literatura maternă (scris); 4 martie – simulare la proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie); 6 martie (doar pentru elevii claselor a XII-a) – simulare la proba la alegere a profilului şi specializării (fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie). În data de 12 martie vor fi afişate rezultatele.

La nivelul judeţului Olt, astfel de simulări vor fi organizate, în afara calendarului oficial al ministerului de resort, şi în luna mai, a mai precizat Felicia Man.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here