Unul dintre inculpaţii în dosarul FC Caracal, Victor Botezatu, judecat într-o altă cauză pentru evaziune fiscală

Unul dintre inculpaţii judecaţi în dosarul „FC Caracal”, Victor Botezatu, care administra SC Progres Club SRL, firmă folosită în operaţiunile financiare ilegale pe relaţia SC IGO SA – FC Caracal – Primăria Caracal, va fi judecat într-un alt dosar, de data aceasta pentru evaziune fiscală.
 
Camera Preliminară din cadrul Tribunalului Olt a dispus, săptămâna trecută, începerea judecăţii cauzei după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt l-a trimis în judecată pe administratorul SC SC Progres Club SRL Caracal.
 

„În baza art. 346 alin. (2) Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 662/P/2011, emis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, privind pe inculpatul Botezatu Victor, trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală prevăzut şi pedepsit de art. 9 alin 1 lit. b din Legea 241/2005 cu aplic. art.35 C.p. şi art. 5 C.p. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul Botezatu Victor”, se arată în încheierea instanţei. Hotărârea este definitivă.

Victor Botezatu este judecat, în stare de libertate, şi în dosarul FC Caracal, alături de fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, sora fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş, Artemiza Pisică (fostă directoare economică a SC IGO SA Caracal), Cristian Georgescu, Petre Neacşu şi Cosmin Stănescu, cu toţii acuzaţi de delapidare, abuz în serviciu, fals material, uz de fals şi evaziune fiscală în cazul fostei echipe de fotbal a Caracalului.
 
Potrivit procurorilor DIICOT, în perioada 2010 – 2013 cele cinci persoane ar fi constituit un grup infracţional organizat care a avut drept scop sustragerea de sume substanţiale de bani în dauna unei instituţii publice şi a unei societăţi comerciale din municipiul Caracal, pentru susţinerea echipei de fotbal locale, în acest fel instituţia publică fiind prejudiciată cu aproximativ 6.000.000 de lei. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here