Şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, vrea să-şi întărească poziţia prin concurs

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa, vrea să-şi întărească poziţia pe funcţia pe care o ocupă cu delegaţie de la începutul acestui an prin concurs. Ea a anunţat recent că nu va rata concursul pe care Institutul Naţional al Magistraturii îl va organiza pentru acest post. 

Deşi nu a fost stabilită data concursului pentru ocuparea funcţiei de prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa şi-a anunţat de pe acum decizia de a se înscrie în competiţie. 

„Sunt numită cu delegare şi urmează un concurs, în sesiunea următoare. Încă nu s-a publicat; de regulă, aceste concursuri de promovare în funcţie de conducere se publică pe site-urile INM sau CSM cam cu 60 de zile înainte de organizare. Eu mă voi înscrie la concurs. Am fost prim-procuror la Parchetul Slatina, de ce nu şi aici”, a declarat prim-procurorul delegat Anca Anuţa.

Procurora Elena Anca Anuța a preluat ştafeta de şefă a Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt de la Otilia Chiriţă, care a ales să treacă în rândul judecătorilor. Schimbarea a survenit la data de 1 ianuarie 2015, după ce, din luna decembrie 2014, Otilia Chiriţă ocupă un post de judecător în cadrul Tribunalului Olt. Postul de prim-procuror adjunct i-a revenit Danielei Aspra, care a susținut concurs la sfârșitul anului trecut pentru această funcție, ea obținând cel mai mare punctaj dintre cei care au „vânat” postul cu pricina.

De asemenea, la conducerea Secţiei Judiciare din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt a fost numit, cu delegație, procurorul Gheorghe Constantinescu, fost prim-procuror adjunct al aceluiași parchet, iar de conducerea Secției Penale răspunde procurorul Constantin Bărbulescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here