SOCIAL Peste 4.000 de elevi din Olt beneficiază de „Bani de liceu” şi de „Euro 200”

Aproape 3.300 de elevi de liceu din Olt beneficiază, în acest an şcolar, de efectele Programului naţional „Bani de liceu”, în vreme ce peste 800 de elevi vor fi beneficiari ai Programului Euro 200 privind achiziţionarea de computere.

Lista beneficiarilor din Olt ai Programului naţional „Bani de liceu” cuprinde, pentru anul şcolar 2014 – 2015, 3.284 de nume de elevi, iar cea a elevilor care îşi vor putea achiziţiona computere în cadrul Programului Euro 200 este formată de 819 elevi. Gradul de sărăcie în judeţ a făcut ca Oltul să aibă un număr de elevi beneficiari ai programelor sociale mai mare decât în judeţele din centrul şi nord-vestul ţării, potrivit şefei Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt.

„Rata de abandon şcolar şi de absenteism a elevilor din învăţământul preunivesitar din judeţul Olt, chiar dacă am constatat o îmbunătăţire a frecvenţei elevilor, ne-a făcut să gândim proiecte prin care să fie sprijiniţi elevii care provin din familii cu grad de sărăcie ridicat. Pe lângă proiectele pe care le implementăm, trebuie să spunem că, mai mult decât celelalte judeţe situate în centrul şi nord-vestul ţării, Oltul are beneficiari ai programelor sociale în număr destul de mare”, a declarat Felicia Man.

Subvenţionarea transportului elevilor care locuiesc în mediul rural şi învaţă la şcoli din spaţiul urbam se înscrie, şi ea, în strategia privind combaterea abandonului şcolar şi a absenteismului la ore.

De această măsură au beneficiat 2151 de elevi. Pentru aceştia s-au cumpărat 2.043 de abonamente auto, pentru transportul cu microbuzul, 64 de abonamente CFR şi 144 de bilete auto.

„Decontarea transportului elevilor s-a realizat integral la nivelul lunii decembrie 2014, în sumă de 110.040 de lei, pentru cei 2251 de beneficiari”, a reliefat şefa IŞJ Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here