A început judecata în cazul tinerei care a plonjat cu maşina în râul Olt, accident soldat cu doi morţi

Simona Lixăndroiu, tânăra care, în aprilie 2014, a plonjat în râul Olt cu autoturismul pe care îl conducea fără să posede permis auto, accident care a provocat moartea a doi prieteni de 18, respectiv 20 de ani, a compărut, luni, în faţa magistraţilor Judecătoriei Slatina, la primul termen al procesului după ce, luna trecută, instanţa a constatat că trimiterea inculpatei în judecată este legală.

Tănăra, judecată pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere, şi-a recunoscut vina în instanţă prin vocea apărătorului său, care a afirmat că clienta sa regretă faptele şi că este marcată de tragicul eveniment petrecut anul trecut.

Doi tineri de 18 ani, respectiv 20 de ani, din localitatea Teslui, au murit înecați, în noaptea de 25 spre 26 aprilie 2014, după ce autoturismul cu care se deplasau a plonjat în râul Olt, în zona stației de epurare a orașului Slatina (Barajul Slătioara). Ca prin minune, tânăra de 20 de ani care conducea autoturismul a reușit să se salveze în ultima clipă, ieșind pe geamul mașinii în apele râului. Ea a ajuns la mal și a cerut ajutorul unui bărbat care trecea prin apropiere. Auzind ce s-a întâmplat, bărbatul a anunțat cazul la 112 și, în cel mai scurt timp posibil, pompierii au ajuns la fața locului. Din păcate, trupul neînsuflețit al unuia dintre tineri a fost găsit în autoturism, iar cel de-al doilea cadavru a fost scos la suprafață de scafandri ISU a doua zi, după mai mult de o oră de căutări.

Simona Lixăndroiu a fost arestată preventiv. Ea a contestat măsura dispusă de prima instanţă şi a avut câştig de cauză, aplicându-i-se ulterior măsura controlului judiciar. 

Părinţii celor doi tineri au anunţat că vor porni şo o acţiune civilă în instanţă, în cadrul căreia vor solicita daune morale şi materiale de la familia tinerei vinovate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here