Episcopia Slatinei se implică în programe de prevenire a abandonului şcolar

Printre acţiunile sociale pe care Episcopia Slatinei şi Romanaţilor le derulează în comunităţile judeţului se numără şi participarea sa la proiecte privind prevenirea abandonului şcolar în rândul elevilor ce provin din familii sărace.

Un astfel de proiect a fost  „Alege şcoala”, finanţat din Fondul Social European pentru Dezvoltarea Resurselor Umane şi implementat, prin susţinerea Patriarhiei Române şi a Fundaţiei World Vision România, în regiunile de dezvoltare Vest, Sud-Vest Oltenia și Nord-Vest. La nivelul judeţului Olt, Episcopia Slatinei şi Romanaţilor s-a implicat în înfiinţarea a patru centre educaţionale, câte unul în fiecare protoierie, respectiv în localităţile Izvoarele, Teslui, Caracal şi Jieni (Corabia).

„Obiectivele proiectului au fost elaborarea și implementarea unui plan de acțiuni și măsuri pentru prevenirea fenomenului de părăsire timpurie a școlii și menținerea în sistemul de educație a persoanelor expuse acestui risc, dezvoltarea unor acțiuni remedial-corective pentru copiii care au părăsit timpuriu școala (prin dezvoltarea unor soluții alternative de tip „Școala de duminică”) şi dezvoltarea unor comportamente şi atitudini pozitive vizavi de şcoală în rândul copiilor, bazate pe iubirea faţă de Dumnezeu şi de semeni”, a explicat preotul Constantin Aldea, consilier social şi responsabil de funcţionarea centrului de la Teslui.

Cele patru centre au fost dotate cu aparatură performantă, material didactic şi rechizite.

De acţiunile desfăşurate în Centrul Educațional Izvoarele, de care se ocupă preotul Gheorghe Creţu şi prof. Maria Creţu, au beneficiat 36 de copii cu risc de abandon şcolar, şapte copii care au urmat programul „A doua şansă” şi 21 de părinţi, în Centru Educaţional Teslui s-a lucrat pentru 25 de elevi, nouă preşcolari şi pentru părinţii acestora, la centrul din Caracal (preoţi responsabili – Ionuţ Mărgărit Coconu şi Leonard Marin) au primit consiliere 27 de elevi şi 19 părinţi, iar la cel de la Jieni (preot Cristian Guguleanu şi prof. Victor Cruşoveanu) 26 de copii au fost ajutaţi să rămână în sistemul de învăţământ, consiliere primind, de asemenea, şi părinţii acestora.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here