Proiectul IPJ Olt „Uniţi împotriva corupţiei”, destinat poliţiştilor din Bulgaria, Letonia şi România, la final

Proiectul „United against corruption” (Uniţi împotriva corupţiei), finanţat de Uniunea Europeană şi implementat, pe parcursul a circa cinci luni, de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie, Transparency Internaţional Romania, IPJ Dâmboviţa, Inspectoratul de Poliţie Regională din Vidin, Inspectoratul de Poliţie Regională din Pleven şi Poliţia de Stat din Letonia, a ajuns la sfârşit. 

Ultimul modul, cel de-al treilea, s-a desfăşurat în zilele 18 şi 19 februarie la Slatina, cuprinzând sesiuni comune de instruire a poliţiştilor români, bulgari şi letoni în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei.
 

„La finalul celor şase sesiuni comune de instruire, organizate pe trei module, 150 de poliţişti letoni, bulgari şi români, 30 din cadrul fiecărei instituţii participante, de la structurile de investigarea criminalităţii economice, control intern, ordine publică şi poliţie rutieră, au participat la instruirile în domeniul prevenirii şi combaterii corupţiei. Aceste sesiuni comune de instruire, bazate pe principiul «train the trainer», vor contribui la dezvoltarea profesională a poliţiştilor, atât a celor care au participat direct în proiect, dar şi a celorlalţi, cu atribuţii în domeniu, prin efectul multiplicării”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul şef Claudia Radu. 

Specialiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie şi Transparency International România, parteneri în proiect, trainerii acestor instruiri, au abordat teme privind infracţiunile de corupţie din codul penal, strategia naţională anticorupţie şi conflictele de interese, pe marginea cărora au fost dezbătute aspecte care au vizat atât prevenirea şi combaterea corupţiei interne, cât şi lupta împotriva corupţiei la nivelul întregii societăţi.

Proiectul a fost demarat pe data de 1 octombrie 2014, iar obiectivul principal a fost ca participanţii să contribuie la dezvoltarea şi punerea în aplicare a instrumentelor privind prevenirea şi lupta împotriva corupţiei la nivel european şi dezvoltarea coordonării, cooperării şi înţelegerii reciproce între instituţiile de aplicare a legii din România, Bulgaria şi Letonia.

Bugetul proiectului a fost de peste 270.000 de euro, din care circa 246.000 de euro a reprezentat finanţare europeană nerambursabilă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here