Tribunalul a acordat un nou termen în dosarul „lotului Anghel”. Motivul: doi inculpaţi au lipsit

Judecarea dosarului în care fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, şi fosta directoare economică a primăriei, Maria Tudor, sunt acuzaţi, alături de alţi 12 inculpaţi, de devalizarea bugetului local, a fost din nou amânată la Tribunalul Olt pentru că doi dintre inculpaţi au lipsit.

Nu este pentru prima oară când cei doi inculpaţi în dosar lipsesc din faţa instanţei de judecată. Este vorba de Liliana Loredana Stroie, care a născut în urmă cu aproximativ două luni, şi de George Pavel, internat în spital. Deranjat de absenţa celor doi, procurorul DIICOT a solicitat instanţei emiterea mandatelor de aducere pe numele inculpaţilor, însă judecătorul Gheorghe Maruşcă a decis să mai acorde o dată înţelegere pentru cei doi, potrivit Gazeta Nouă.

Fostul primar Gheorghe Anghel și fosta directoare economică a Primăriei Caracal, Maria Tudor, au fost trimişi în judecată, alături de alte 12 persoane, de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, aderarea sau sprijinirea sub orice formă a unui astfel de grup, înşelăciune, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals, delapidare şi abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată. Cu toţii sunt judecaţi în stare de libertate după ce Curtea de Apel Craiova le-a admis recursul declarat împotriva hotărârii Tribunalului Olt, care se pronunţase pentru prelungirea arestului preventiv.

Procurorii spun că, în perioada 2005 – 2012, la nivelul Primăriei Caracal s-a cristalizat un grup infracţional organizat format din factori de decizie şi funcţionari din cadrul instituţiei, fiind cooptaţi şi oameni de afaceri sau persoane aflate în cercul relaţional al membrilor grupării.

Gheorghe Anghel și Maria Tudor au pus bazele unui mecanism prin care s-a fraudat bugetul primăriei, prin însuşirea unor sume mari de bani în baza unor documente care atestau efectuarea unor lucrări fictive sau procurarea de materiale necesare în desfăşurarea de activităţi fictive, susțin procurorii DIICOT. Valoarea prejudiciului cauzat prin activitatea infracţională din primărie este de 5,2 milioane lei.

Noul termen dat de instanţă este data de 12 martie.

Gheorghe Anghel este judecat şi în dosarul „FC Caracal” (a ocupat funcţia de preşedinte al Consiliului Director al echipei de forbal), alături de fostul şef al SC IGO SA Caracal, Stelian Veselin (care era preşedinte al Comitetului Executiv), pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, fals material, uz de fals şi evaziune fiscală. Din lotul acuzaţilor mai fac parte Cristian Georgescu, fost vicepreşedinte al echipei şi ex-comisar al Gărzii Financiare Olt, Victor Botezatu – trezorier, Petre Neacşu – secretar şi Artemiza Pisică (sora fostului ministru al Agriculturii Decebal Traian Remeş) – fostă directoare economică a SC IGO SA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here