DEZINTERES / O parte din alimentele de la Uniunea Europeană a rămas nedistribuită la Slatina

O parte din alimentele acordate de Uniunea Europeană pentru persoanele care au dreptul să beneficieze de acest drept au rămas nedistribuite, deşi mai mulţi slătineni s-au înscris pe listele suplimentare. Dacă până la sfârşitul acestei luni cei care le-au solicitat nu se vor prezenta să-şi primească alimentele, acestea vor fi redistribuite altor localităţi.
Direcţia de Protecţie şi Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Slatina face apel la persoanele înscrise pe listele pentru alimente gratuite să îşi ridice în timp util pachetele care le sunt destinate după ce mai mult de o treime dintre persoanele care au solicitat ajutoare nu s-au prezentat la depozit. Potrivit reprezentanţilor primăriei, ei pot pierde acest drept dacă nu se grăbesc, întrucât data limită până la care pot face acest lucru este sfârşitul lunii februarie. 

„Săptămâna viitoare este ultima în care mai pot fi distribuite alimentele gratuite de la UE, pentru că până la sfârșitul lunii trebuie încheiată prima etapă a distribuirii. Cei care s-au înscris pe listele suplimentare sunt așteptați să își ridice pachetele”, a declarat primarul Slatinei, Minel Prina.

 

Potrivit reglementărilor stabilite la nivel central, prima etapă a distribuţiei alimentelor gratuite trebuie să se încheie la sfârşitul acestei luni. Pachetele neridicate vor fi repartizate către alte localităţi, urmând ca de ele să beneficieze persoanele cele mai sărace.
 
Primele transporturi cu alimente de la Uniunea Europeană au sosit la sfârşitul anului trecut şi au fost distribuite slătinenilor care au dreptul la ele în preajma sărbătorilor de iarnă. Pentru că pe listele de la Ministerul Muncii au fost înscrise 5.129 de persoane, iar cantitatea de alimente repartizată pentru Slatina ajunge pentru 8.166 de persoane, municipalitatea a întocmit, în urma solicitărilor, liste suplimentare cu persoanele care vor să beneficieze de acest drept. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here