Ce mai fură hoții din Olt, inclusiv cei minori: capre, găini, produse alimentare, alcool și carburanți

Hoții nu aleg: fură tot ce se poate fura: unii bani, alții bunuri din autoturisme sau din locuințe. Ne referim aici nu la hoții cu clasă, ci la cei mărunți, denumiți de populație și de polițiști „găinari”.

„Găinari” sunt, la propriu, doi minori din Ipotești care, în noaptea de 22 spre 23 februarie, au ales pentru o nouă „lovitură” localitatea Coteana. Aici au ochit gospodăria unui cetățean de unde au sustras, foarte ușor, o capră și 50 de păsări. Sesizați de păgubit, polițiștii au demarat cercetări și, în doar câteva zile, au dat de urma hoților.

Prejudiciul, în valoare de 1.500 lei, a fost recuperat în proporţie de 50% şi a fost restituit părţii vătămate. În cauză, au fost întocmite acte procedurale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

La Caracal, patru hoți din localități diferite pe care i-a unit un „interes” comun au preferat, zilele trecute, să își însușească carburantul din rezervorul unui microbuz parcat. Dotați cu scule speciale, ei au perforat rezervorul „țintit” și au extras de acolo tot carburantul existent, circa 80 de litri de motorină. Ghinionul lor a fost că, tocmai în timp ce operau, prin zonă a trecut o patrulă a Poliției.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Caracal, în timp ce executau serviciu de patrulare pe o stradă, din localitate, au prins în flagrant pe T.C., de 30 de ani, din comuna Băbiciu, T.F., de 21 ani, din municipiul Caracal, B.G., de 22 ani, şi D.I., de 18 ani, ambii din comuna Rusăneşti, care, prin perforarea rezervorului, au sustras 80 de litri de motorină dintr-un microbuz, care era parcat. Prejudiciul cauzat este de 450 lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, comisarul șef Claudia Radu.

În urma ghinionului de care au avut parte, cei patru hoți vor trebui să dea acum socoteală în fața oamenilor legii, care îi cercetează pentru furt calificat.

De lipsă de noroc s-au plâns, recent, și trei bărbați din Slatina, de 20, 35 şi 45 ani, surprinși de polițiști la ieșirea din două supermarketuri. Cei treci aveau asupra lor produse alimentare și băuturi alcoolice pe care „uitaseră” să le plătească. Suma pe care, din grabă, n-au apucat să o lase celor care mânuiesc casele de marcat a fost de 370 de lei. De-acum, cei trei bărbați nu mai trebuie să se grăbească: au timp berechet pentru a le explica polițiștilor de ce și pentru ce se grăbeau atât de tare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here