FOTO Sute de şoferiţe aflate în trafic pe drumurile din Olt, „sancţionate” de poliţişti chiar de 1 Martie

Sute de şoferiţe aflate, duminică, în trafic pe drumurile din Olt au fost sancţionate de poliţişti, dar într-un mod pe cât de surprinzător, pe atât de plăcut: doamnele şi domnişoarele aflate la volan au fost oprite de oamenii legii de la Serviciul Rutier Olt, care le-au înmânat nu procese-verbale, ci flori de 1 Martie. 

Mare le-a fost mirarea şoferiţelor când poliţiştii care le-au oprit în trafic nu le-au solicitat actele autoturismului sau permisul de conducere, ci le-au oferit un simbol de 1 Martie, o floare, şi le-au urat o primăvară frumoasă şi fără evenimente rutiere nedorite. 

„Ziua de 1 Martie a reprezentat un bun prilej pentru poliţiştii rutieri din cadrul IPJ Olt să ofere doamnelor şi domnişoarelor participante la traficul rutier un gând bun, o urare de «La mulţi ani!» şi o floare. Doamnele au apreciat deschiderea poliţiştilor către cetăţeni şi apropierea de comunitate, prin astfel de activităţi, care contribuie şi la sporirea componentei de vizibilitate a poliţiei”, a declarat şeful SPR Olt, comisarul şef Ilie Roşu.

În zile precum cele de 1 şi 8 Martie, participantele la trafic pot opri cu bucurie la semnalul poliţiştilor din cadrul Serviciul Poliţiei Rutiere, fără teama că le vor fi aplicate sancţiuni, garantează oamenii legii.

De altfel, gestul de duminică a devenit o tradiţiei pentru poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Olt. Alături de ei s-au aflat, în această acţiune, reprezentanţii unei cunoscute societăţi de asigurări şi cei ai Registrului Auto Român (RAR) Olt. 

Flori și mărțișoare și din partea jandarmilor

„La post” s-au aflat, duminică, și jandarmii olteni, care, alegând zona cea mai aglomerată din Slatina, Piața Zahana, au oferit doamnelor și domnișoarelor flori și mărțișoare. „Acţiunea a avut loc duminică dimineaţă, cu ocazia zilei de 1 Martie, prin acest gest jandarmii dorind să-şi, în aceste zile de început de primăvară când toată lumea celebrează Femeia, respectul şi preţuirea pentru cele care ne sunt aproape – mame, soţii, fiice, prietene şi colege”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Olt, locotenent-colonelul Emanuel Botan.

Pentru că prin Piața Zahana nu au trecut, duminică, chiar toate femeile din Slatina și din județul Olt, jandarmii s-au gândit să își prelungească gestul prin intermediul presei, dând publicității o felicitare pe care OLT-ALERT o redă în întregime: „Cu ocazia Zilei de 1 Martie, jandarmii olteni urează tuturor doamnelor şi domnişoarelor să se bucure de o primăvară frumoasă, plină de bucurii, să aibă parte de sănătate, bucurie în suflet şi fericire. La mulţi ani!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here