Românii pot semnala la ANAF, din 1 martie, prin apel gratuit, refuzul agenților economici de a emite bon fiscal

Începând din 1 martie, românii pot apela gratuit, non-stop, serviciul TelVerde pus la dispoziție de Ministerul Finanţelor Publice pentru a semnala nerespectarea obligaţiilor legale ale operatorilor economici privind emiterea bonurilor fiscale.

Numărul de telefon la care operatorii ANAF vor răspunde este 0800.800.085. Ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov, reamintește că oricare consumator are dreptul legal de a primi bon fiscal, în caz contrar putetând beneficia de bunul achiziţionat sau de serviciul prestat fără plata contravalorii acestuia. 
Operatorii economici sunt obligaţi să afişeze la loc vizibil un anunţ detaliat de informare a clienţilor în legătură cu dispoziţiilor legale privind emiterea bonului fiscal.
 

„Solicitați în mod expres eliberarea și înmânarea bonului fiscal în situația în care acesta nu este oferit din proprie inițiativă de comerciant. Invocați dreptul legal de a primi bon fiscal în cazul unui refuz din partea comerciantului. Apelați TELVERDE 0800.800.085 și sesizați problema operatorului Direcției Generale Antifraudă Fiscală – ANAF. Nu părăsiți unitatea comercială înainte de a apela serviciul TelVerde și urmați recomandările operatorului. Plata contravalorii bunului sau serviciului trebuie făcută concomitent cu înmânarea bonului fiscal. În cazul refuzului comerciantului de a elibera bonul fiscal puteți invoca dreptul de a beneficia de bun sau serviciu fără plata contravalorii acestuia”, îi îndeamnă pe români Darius Vâlcov, pe contul său de Facebook.

 

Cine va sesiza Agenția Națională pentru Administrare Fiscală în legătură cu refuzul unui comerciant sau prestator de servicii de a emite bonul fiscal va fi contactat de un reprezentant ANAF în maxim 15 zile pentru a i se comunica modul de finalizare a sesizării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here