Salariile în învățământ cresc cu 5% din 1 martie. Următoarea majorare – la 1 septembrie 2015

Salariile personalului din învățământ cresc cu cinci procente începând din data de 1 martie 2015, a anunțat, duminică, pe pagina sa de Facebook, ministrul Finanțelor, Darius Vâlcov. Această mărire este prima dintr-o serie de șase etape convenite de Guvernul Ponta cu principalele sindicate di Educație.

„Salariile personalului din învățământ cresc cu cinci procente începând de astăzi, 1 martie – conform acordului semnat împreună cu Ministerul Educației Naționale și sindicatele din învățământ în 2014. Următoarea creștere salarială de 5% va avea loc pe 1 septembrie 2015. Guvernul s-a angajat să crească semnificativ salariile personalului didactic și nedidactic în următorii ani – este o dovadă concretă de sprijin și respect pentru cei care sunt responsabili de educația copiilor noștri”, arată ministrul Finanțelor în postarea sa.

Acordul a fost semnat de sindicatele din Educaţie cu mai mulţi miniştri din Cabinetul Victor Ponta la finele lunii octombrie, în pragul alegerilor prezidențiale. Potrivit acordului, calendarul de creştere a salariilor prevede şase majorări de câte 5%, în lunile martie şi septembrie 2015, aprilie şi octombrie 2016, respectiv în ianuarie şi octombrie 2017. Cât despre personalil auxiliar, salariile lor ar urma să crească, în medie, cu 35% în următorii doi ani. Acordul mai prevede adoptarea unei noi legi a educaţiei până la finele lunii iunie, deblocarea a peste 3.000 de posturi didactice şi asigurarea finanţării. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here