Concertul religios din centrul Slatinei, cu public „asigurat” de preoţi, la ordinul episcopului Sebastian

Concertul religios care s-a derulat, vineri, în Slatina, în organizarea mai multor instituţii publice şi a Episcopiei Slatinei şi Romanaţilor, a avut public „asigurat” de preoţi, după ce episcopul Sebastian Paşcanu le-a ordonat feţelor bisericeşti să aducă la eveniment câte patru enoriaşi de căciulă. Nesupunerea va fi sancţionată.

Aşadar, la concertul „Hristos a înviat!”, care s-a derulat, vineri seară, pe esplanada din centrul Slatinei, fiecare preot participant a avut obligaţia să vină însoţit de patru persoane. Episcopia Slatinei şi Romanaţilor a emis o adresă oficială către fiecare preot în acest sens, în care se arată că neîndeplinirea acestei obligaţii va fi sancţionată. Mai mult, preoţii au primit însărcinarea de a comunica din timp Centrului Eparhial numele şi persoanelor care vor însoţi feţele bisericeşti.

„(…) Întrucât este un concert de cântări religioase, vă punem în vedere că aveţi obligaţia să participaţi, însoţiţi de minimum patru enoriaşi. Numele şi prenumele persoanelor care vă însoţesc le veţi comunica în scris şi sub semnătură responsabilă Centrului Eparhial până la data de 25 februarie a.c., prezenţa acestora şi a Cucerniciilor Voastre fiind obligatorie. Pentru aducerea la îndeplinire, Părinţii Protoieriei vor verifica prezenţa tuturor celor înscrişi pe liste, absenţele fiind sancţionate corespunzător în caz de neparticipare. Luaţi act, spre întocmai conformare”, se spune în adresa Episcopiei, citată, joi, de Gazeta Nouă.

La concert și-au dat concursul interpreţi de seamă ai foclorului românesc, printre aceştia numărându-se Ionuţ Fulea, Mariana Anghel şi Maria Ploae, acompaniaţi de Ansamblul profesionist „Doina Oltului”.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here