Primăria Slatina dă bani pentru reabilitarea clădirilor monument istoric din centrul vechi. Care sunt condiţiile

Proprietarii imobilelor monument istoric din zona veche a Slatinei îşi pot reabilita faţadele clădirilor cu bani de la primărie dacă se vor înscrie la concursul „Micul meu monument”. Termenul limită pentru înscriere este 31 martie.

Ca să poată primi ajutor financiar de la primărie, proprietarii clădirilor vechi trebuie să se îngrijească de expertiza a imobilelor şi de întocmirea unui proiect privind valorificarea potenţialului pe care îl au construcţiile şi de dezvoltare a centrului istoric.

„Centrul Istoric va deveni un punct central de atracție al orașului atunci când vom avea cât mai multe dintre clădiri reabilitate. Întrucât cele mai multe sunt proprietate privată am lansat concursul «Micul meu monument», prin care îi sprijinim pe cei care vor să le reabiliteze. Cei care vor să se înscrie au termen până pe 31 martie și trebuie să depună la Direcția Administrarea Patrimoniului din str. Unirii o serie de documente”, a declarat primarul oraşului, Minel Prina.

Dosarul trebuie să cuprindă cererea de înscriere, actul de proprietate asupra imobilului, inclusiv extrasul de carte funciară în termen de valabilitate, actul de identitate al proprietarului sau actul constitutiv împreună cu hotărârea judecătorească, în cazul asociaţiilor şi ONG-urilor sau certificatul constatator emis de Registrul Comerţului, în cazul celorlalte persoane juridice. De asemenea, din dosar nu trebuie să lipsească expertiza tehnică a clădirii din care să rezulte faptul că imobilul nu necesită lucrări de consolidare, efectuarea lucrărilor de reparaţii la acoperiş şi subsol, un proiect din care să rezulte intenţia de valorificare a potenţialului imobilului şi de dezvoltare a Centrului Istoric (care va cuprinde activitatea ce se va desfăşura şi numărul de locuri de muncă ce vor apărea), declaraţia din care să rezulte valoarea cu care proprietarul poate contribui la realizarea lucrărilor de reabilitare a faţadei, precum şi acordul cu privire la obţinerea autorizaţiei de construcţie de la Primăria Slatina.

Până acum doar şase persoane s-au înscris la concurs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here