Ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov, urmărit penal pentru trafic de influență, şi-a înaintat demisia

Premierul Victor Ponta a anunțat duminică seară că Darius Vâlcov și-a prezentat demisia din funcția de ministru de Finanțe. Anunțul a venit după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului să îl revoce din funcție pe Vâlcov.

Premierul a precizat însă că Daruis Vâlcov va participa miercuri la ședința de Guvern unde va prezenta proiectul noului Cod fiscal, ulterior urmând să se caute un înlocuitor pentru el în fruntea ministerului de Finanțe. 

“Am discutat astăzi la prânz cu domnul Vâlcov care bineînțeles că mi-a înaintat demisia domniei sale. Am vorbit după aceea și cu președintele. Aștept de la domnul Vâlcov, care a avut un rol important și pozitiv, ca în zilele următoare să termine proiectul de Cod Fiscal, iar imediat o să mă gândesc la cel care va fi numit și îi voi înainta propunerea președintelui”, a declarat Victor Ponta.

Anunțul demisiei lui Darius Vâlcov vine la scurt timp după ce președintele Klaus Iohannis i-a cerut premierului revocarea acestuia din funcție, întrucât afectează activitatea și credibilitatea guvernului prin faptul că a fost pus sub urmărire penală. 

“Vreau să propun pe cineva care să ducă mai departe, la nivelul la care a dus Darius Vâlcov, adică foarte înalt, proiecte importante”, a adăugat premierul.

Darius Vâlcov a fost pus sub urmărire penală de procurorii DNA pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență în timpul mandatului de primar al Slatinei. Ministrul este acuzat că ar fi favorizat firma unui om de afaceri, în perioada 2009-2013, când era primar, intervenind în procedurile de licitație a unor contracte încheiate de Primăria Slatina, în urma cărora ar fi luat 2 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here