Casă distrusă de incendiu la Vădastra. Focul a pornit de la un coş de fum deteriorat

O casă aparţinând unui bărbat din localitatea Vădastra a ars ca o torţă duminică după-amiază. Pompierii s-au luptat cu flăcările mai bine de două ore pentru lichidarea incendiului, timp în care construcţia a suferit pagube serioase.

Incendiul a fost anunţat în jurul orei 17.00 la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Olt, pompieri acţionând cu două autospeciale.

„La fața locului s-a deplasat o autospecială de stingere cu apă și spumă de la Garda Vișina. La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat, la nivelul locuinței compusă din șase încăperi și la acoperișul din țiglă Lindab, cu posibilitate de extindere la celelalte bunuri din gospodărie. După executarea recunoașterii, s-a solicitat în sprijin o autospecială de la stingere cu apă și spumă de la Detașamentul Caracal. Pompierii au reușit lichidarea incendiului după aproximativ două ore de acțiune continuă. Au ars acoperișul casei pe circa 250 de mp, tavanele și bunurile din cele șase încăperi ( mobilier, electronice și electrocasnice), ușile din lemn și materiale textile”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul major Alin Băsăşteanu.

Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este coșul de fum deteriorat, au precizat pompierii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here