Peste 16.000 de carduri de sănătate au fost activate la nivelul judeţului Olt

Din cele circa 260.000 de carduri de sănătate care au fost distribuite asiguraţilor din Olt, peste 16.000 au fost activate de furnizorii de servicii medicale. Potrivit preşedintelui Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt, Florin Ciocan, ritmul de activare a crescut în ultima perioadă, întrucât cea mai mare parte a furnizorilor de servicii medicale şi-a achiziţionat necesarele cititoare de carduri.

Concomitent cu procesul de distribuire a cardurilor de sănătate, CAS Olt a trebuit să ducă muncă de lămurire cu furnizorii de servicii medicale, în special cu medicii de familie, pentru ca aceştia să fie convinşi să îşi achiziţioneze cititoare de carduri. Până luni dimineaţă, la ora 09.00, din cele peste 260.000 de carduri distribuite asiguraţilor au fost activate 16.372 de documente electronice de sănătate. „Ritmul de iniţializare a crescut destul de mult în ultima perioadă. Dacă în urmă cu două lui, să spunem, aveam 5.700 de carduri activate, la această oră avem 16.372 de carduri activate. Ştim asta pentru că avem o aplicaţie informatică foarte interesantă care ne permite să vedem la un moment dat câte carduri au fost iniţializate. Noi sperăm ca ritmul de iniţializare să fie din ce în ce mai mare”, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă comună a CAS şi Direcţiei de Sănătate Publică, Florin Ciocan.

La nivelul judeţului Olt cardurile de sănătate au fost distribuite în două tranşe. În prima tranşă au sosit aproximativ 245.000 de carduri, din care s-au distribuit circa 235.000 de carduri, Poşta română returnând 9.004 carduri. Dintre acestea, 5.340 de carduri au plecat din nou spre titulari prin intermediul medicilor de familie. Din cele rămase la CAS, alte 1.114 de documente electronice au fost redistribuite asiguraţilor.

În urmă cu o lună a demarat distribuirea celei de-a doua tranşe, din cele 26.000 de carduri sosite în judeţ Poşta română întorcând ca Casă 1.034 de carduri. „Pentru noi, numărul cardurilor distribuite nu este mulţumitor, dar este destul de bun totuşi. Noi am fi vrut o distribuire de 100% a cardurilor, dar asta e, mai sunt persoane care au decedat sau persoane care au plecat din ţară ori care nu au fost găsite din anumite motive şi atunci aceste carduri sunt la CAS. Ele vor rămâne la Casă până când pacienţii şi le vor ridica, dacă le vor ridica. Cei care nu şi le-au ridicat să nu se sperie, ele sunt depozitate la noi şi aici vor rămâne până când titularii vor veni după ele”, a mai spus Florin Ciocan, care a precizat că „Poşta Română şi-a făcut foarte bine treaba”.

La nivel naţional, până în acest moment au fost distribuite 12,7 milioane de carduri, dintre care 3,5 milioane au fost activate. 600.000 de carduri au fost returnate de Poşta Română şi urmează fie să fie ridicate de asiguraţi de la casele de sănătate, fie să ia din nou drumul către titulari prin implicarea medicilor de familie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.