Termenul pentru raportarea datelor privind poluanţii atmosferici, prelungit. Ce riscă cei care nu se supun legii

Termenul până la care agenţii economici şi primăriile trebuie să raporteze datele privind emisiile de poluanţi atmosferici la nivelul anului 2014 a fost prelungit până la 31 martie, anunţă Agenţia pentru Protecţia Mediului Olt.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Olt anunţă operatorii economici şi primăriile de municipii, oraşe şi comune care deţin informaţii necesare elaborării inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici, că termenul iniţial de 15 martie 2015 pentru raportarea datelor în Sistemul Integrat de Mediu (SIM), pentru aplicaţia Inventare Locale de Emisii, s-a prelungit până la data de 31 martie 2015.

Operatorii economici şi primăriile de municipii, oraşe şi comune din judeţul Olt care deţin informaţii necesare elaborării inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici, înştiinţaţi de APM Olt, vor completa chestionarele aferente activităţilor desfăşurate în anul 2014 în aplicaţia „SIM-PA F2 Inventare Locale de Emisii” disponibilă pe site-ul ANPM (https://raportare.anpm.ro/irj/portal/public), se arată într-un comunicat de presă al APM Olt. Pentru completarea corectă a chestionarelor, cei interesaţi pot consulta documentul „Ghid de utilizare a sistemului SIM. Inventar Emisii”, disponibil la aceeaşi adresă.

„Informaţii suplimentare cu privire la aplicaţia informatică de colectare a datelor privind emisiile de poluanţi în atmosferă se pot obţine la sediul APM Olt din Slatina, str. Ion Moroşanu, nr. 3, la numerele de telefon: 0249 / 439166, 0349 / 401720, 0746 248 752, int.114”, a precizat purtătoarea de cuvânt a APM Olt, Daniela Bălşeanu.

În conformitate cu art. 79, al. 3, lit. a din Legea 104/2011 privind calitatea aerului înconjurător, nerespectarea obligaţiei titularului de activitate de a furniza autorităţilor competente informaţiile solicitate pentru elaborarea inventarelor de emisii de poluanţi atmosferici constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 2.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 5.000 lei la 10.000 lei, pentru persoane juridice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here