Un bărbat din localitatea Ipoteşti, Olt, şi-a ucis mama, după care şi-a luat şi el viaţa

Un bărbat de 45 de ani, din comuna Ipoteşti, şi-a omorât mama, de 65 de ani, joi după-amiază, după care s-a sinucis. Potrivit apropiaţilor, totul a pornit de la faptul că bătrâna vânduse un teren fără să-i spună fiului ei, care se confrunta oricum cu probleme financiare.

 

Tragicul eveniment s-a petrecut, în jurul orei 13.00, când toată familia era la masa de prânz. Constantin Andrei locuia în aceeaşi casă cu soţia şi cu cei doi copii, dar şi cu mama sa, Iulia Andrei, de 65 de ani. La masă, bărbatul i-ar fi adus reproşuri bătrânei pentru situaţia materială precară în care se găseşte familia, ea vânzând în urmă cu mai mult timp un teren, fără a-i spune fiului. De aici a pornit scandalul, iar când lucrurile au degenerat, soţia lui Constantin Andrei a apucat să îi ia pe cei doi copii şi să fugă din casă, ţipând.

Bărbatul şi-a lăsat mama înjunghiată pe podeaua bucătăriei. Apoi, s-a pus pe un recamier, care se afla în cameră, şi cu acelaşi cuţit s-a sinucis. Ţipetele soţiei lui Constantin Andrei au fost auzite de vecini, care au anunţat poliţiştii.

„La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, sub coordonarea procurorului, care, din primele cercetări, a stabilit că, în timp ce se aflau în locuinţa comună, A. Constantin, de 45 ani, din comuna Ipoteşti, a înjunghiat mortal pe mama sa, A. Iulia, de 65 ani, după care s-a sinucis”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.

„Intrase într-o depresie”

Vecinii spun despre Constantin Andrei că ajunsese într-o situaţie financiară dezastruoasă. Bărbatul în vârstă de 45 de ani lucra pe platforma industrială, la Alro, şi de-a lungul timpului acumulase datorii la bănci, dar şi pentru neplata ratelor la un împrumut de tip CAR. Mai mult, Constantin Andrei a fost implicat într-un accident rutier, în urmă cu mai multe luni, în urma căruia autoturismul i-a fost distrus aproape în totalitate.

„Din câte ştiu, nu le mai ajungeau banii, având şi rate la bancă şi un CAR la fabrică, în urma căruia şi-a cumpărat un autoturism cu care a şi făcut un accident, în august anul trecut, la Lunca Corbului, când a intrat sub un TIR. A primit la fabrică o somaţie prin care îi mai opreau o parte din bani şi nu se mai alegea cu nimic”, a declarat Gabi Nicolae, unul dintre vecinii lui Andrei.

Bărbatul intrase într-o depresie şi din cauza datoriilor cărora nu le mai făcea faţă, pentru o parte din acestea făcând-o responsabilă pe mama sa. Potrivit vecinilor, bătrâna a vrut să-şi recupereze terenul vândut, iar cumpărătorul a acţionat-o în instanţă. Acesta a avut câştig de cauză solicitând şi daune financiare. Cum Constantin Andrei era singurul din familie care avea un venit, banii au fost opriţi tot din salariul său.

„Am înţeles că (victima – n.red.) ar fi vândut un pământ şi, după doi ani, ar fi vrut să-l ia înapoi. Persoana care a cumpărat pământul i-ar fi dat în judecată şi ar fi câştigat. În chitanţa care s-a făcut, în momentul tranzacţiei, era trecut şi el, dar fără semnătură. El habar nu a avut de acea chitanţă. Mi-a zis că au vândut fără să ştie el. Persoana respectivă a intrat în posesie, a cerut daune, daune care i s-au trimis lui la serviciu, fiind singurul din familie care avea un venit. Presupun că de aici s-a întâmplat această tragedie”, a mai spus Gabi Nicolae.

Pentru vecinii săi este de neconceput faptul că bărbatul de 45 de ani ar fi putut să facă rău cuiva, cu atât mai puţin să fie capabil de crimă.

„Era un om cuminte, foarte lucid, la locul lui. Îşi vedea de treaba lui şi nu avea probleme cu niciun vecin, din câte ştiu eu. Nu consuma băuturi alcoolice. Respecta legea şi când conducea. Nu ştiu ce s-a întâmplat cu el. Mi-a spus de câteva ori că se duce acasă, iar copiii îi cer şi nu are ce să le dea”, a zis vecinul bărbatului care s-a sinucis.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here