Peste 100 de poliţişti din Olt, înaintaţi în grad de Ziua Poliţiei Române

Cu ocazia sărbătoririi a 193 de existenţă a Poliţiei Române, peste 100 de oameni ai legii din Olt au fost înaintaţi în grad în cadrul unei ceremonii organizate de IPJ Olt în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean. Au transmis mesaje aniversare şeful inspectoratului, Cătălin Florescu, prefectul judeţului, Silviu Neacşu şi şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa.

Sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt s-a umplut de uniforme festive, invitaţi la ceremonie fiind reprezentanţii tuturor instituţiilor cu care Poliţia colaborează, printre invitaţi numărându-se prefectul judeţului, Silviu Neacşu, şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, procurorul-şef Anca Anuţa, şefii SRI, STS şi DGIPI Olt, ISU, Arhivele Naţionale Olt, Poliţia Locală Slatina, ATOP etc. Printre cei care au rostit mesaje aniversare s-au numărat şeful IPJ, prefectul judeţului şi şefa Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
 
„Rezultatele obţinute ne dau dreptul să afirmăm că efectivele noastre înţeleg care le sunt îndatoririle faţă de comunitate şi se impune să dovedim că suntem o instituţie profesionistă şi că vom reuşi să facem faţă noilor provocări profesionale ale vieţii. O atenţie deosebită s-a acordat realizării unui climat de cooperare şi încredere atât în interiorul instituţiei, cât şi în relaţiile cu cetăţenii, precum şi cooperării cu celelalte forţe pentru îndeplinirea misiunilor şi a obiectivelor generale care le revin poliţiştilor. Această zi cu semnificaţii deosebite îmi oferă prilejul de a felicita toţi poliţiştii din judeţul Olt pentru profesionalismul de care au dat dovadă în atingerea obiectivelor generale, performanţele obţinute, precum şi pentru modul în care au acţionat pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte”, a spus şeful IPJ Olt, comisarul şef Cătălin Florescu.
 
Cu ocazia acestui eveniment, mai mulţi ofiţeri şi subofiţeri au fost înaintaţi în grad, printre aceştia numărându-se şi oameni ai legii care au urcat în grad înainte de termen. Printre ei, subcomisarul Ionuţ Ilinca, şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor şi inspectorul principal Mihai Mihalache, şef de birou în cadrul aceluiaşi serviciu. La termen au fost înaintaţi în grad 11 ofiţeri şi 118 agenţi de poliţie.
 

Concomitent cu ceremonia din sala CJ, poliţiştii au expus publicului tehnica de intervenţie şi armament din dotarea inspectoratului. Cei mai fericiţi au fost copiii, care au fost lăsaţi dă urce în maşinile speciale, să pipăie piesele de armament, le-au fost luate amprentele şi s-au distrat cu cei doi câini ai IPJ.

Un alt stand a fost dedicat informării publicului asupra metodelor de apărare şi prevenire a unor evenimente periculoase, fiind împărţite pliante celor interesaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here