Virozele, pneumoniile şi gripa dau înapoi în Olt. Din păcate, gripa a răpus patru oameni

Frecvenţa îmbolnăvirilor prin infecţii respiratorii, inclusiv cazurile de gripă, a înregistrat o uşoară tendinţă de scădere în Olt, numărul cazurilor scăzând cu peste 10% faţă de media ultimelor trei săptămâni, susţin reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP). Din păcate, gripa a răpus patru persoane.

Statistica DSP Olt arată că, în săptămâna 16 – 22 martie, la nivelul judeţului au fost înregistrate 1.406 cazuri de infecţii respiratorii acute, 614 cazuri de pneumonie şi patru cazuri de gripă izolate în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. În perioada respectivă 93 de pacienţi afectaţi de viroză au fost internaţi în spital, de internare având nevoie şi 130 de persoane depistate cu pneumonie.  

La doi dintre cei patru pacienţi diagnosticaţi cu gripă a fost depistat virusul gripal tip B, iar la ceilalţi doi bolnavi – virusul gripal A, subtipul H3, au precizat specialiştii DSP.
 

De la începutul perioadei de supraveghere, în Olt au fost depistate 35 de cazuri de gripă, dintre care 13 cazuri de gripă tip B, cinci cazuri de gripă porcină, 16 cazuri cu de gripă tip A – subtip H3 şi o coinfectie cu virus gripal tip A subtip H3 şi cu virus gripal tip B. Din păcate, patru persoane şi-au pierdut viaţa, două dintre acestea din cauza gripei porcine.

 

De gripă porcină a murit şi avocatul slătinean Lucică Muşatescu, afecţiunea aducând complicaţii în cazul său în condiţiile în care omul suferea de mai multe boli cronice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here