PROIECT Elevii de la Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, învăţaţi cum să prevină consumul de droguri

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Olt derulează, în perioada martie-iunie 2015, un proiect privind prevenirea consumului de droguri în rândul liceenilor din cadrul Colegiului Tehnic Metalurgic Slatina.

 
Proiectul „Prevenire antidrog: Tineri pentru tineri”, derulat în parteneriat cu Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, are la bază principiul educaţiei între egali. În cadrul proiectului nouă elevi de la Metalurgic vor urma trei sesiuni de formare în care vor deprinde cunoştinţe privind prevenirea consumului de canabis, substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, alcool şi tutun destinate colegilor lor de liceu.
 
La rândul lor, tinerii se vor ocupa de informarea, educarea şi conştientizarea unui număr de 200 elevi, cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, din cadrul colegiului participant, vizaţi pentru dezvoltarea unor abilităţi sociale, personale şi de comunicare.
 
„Acestora le vor fi prezentate, de către tineri de aceeaşi vârstă, a unor alternative de petrecere eficientă a timpului liber şi vor fi încurajaţi în realizarea unor activităţi care se pliază pe aptitudinile şi capacităţile lor, evitând în acest mod posibilitatea ca aceştia să adopte comportamente şi atitudini deviante. La nivelul lor se mai mizează pe evidenţierea unor posibilităţi de canalizare a activităţii cotidiene în vederea sporirii capacităţii de abstinenţă faţă de consumul de tutun, alcool, canabis şi substanţe noi cu proprietăţi psihoactive, întârzierii consumului experimental de droguri, precum şi evitării trecerii de la un consum experimental la unul cronic”, susţin reprezentanţii CPECA Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here