EXERCIŢIU / Incendiu puternic cu victime la fabrica de pâine SC Aluta SA din Slatina

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt au intervenit, joi, în jurul orei 11.00, pentru stingerea unui incendiu puternic izbucnit la fabrica de pâine SC Aluta SA.

La fața locului s-au deplasat pompierii de la Detașamentul Slatina, cu trei autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. 

„La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără deschisă și degajări mari de fum, în sala motoarelor,camera tehnică și camera de comandă. Înainte de sosirea serviciilor profesioniste, personalul de pe locul de muncă a fost evacuat, dar nu s-a făcut și prezența lucrătorilor, existând posibilitatea ca în interiorul clădirii să mai fie persoane blocate. Trei persoane au fost rănite ușor pe timpul operațiunilor de salvare, iar un angajat s-a intoxicat cu fum”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonierul Alin Băsăşteanu.

Pompierii au acționat pentru izolarea și lichidarea incendiului, personalul paramedical intervenind pentru acordarea îngrijirilor medicale celor trei răniți și persoanei intoxicate cu fum. Intervenția a durat mai bine de o oră.

Din fericire, acesta este scenariul unui exercițiu desfășurat de pompieri şi ale cărui obiective principale au fost perfecționarea deprinderilor serviciilor profesioniste și personalului de pe locul de muncă, cunoașterea măsurilor de protecție de către personalul obiectivului și verificarea condițiilor și particularităților din zonele afectate de incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here