Două crime urmate de o sinucidere la Bobiceşti: Un tată şi-a spânzurat fiicele, după care s-a omorât şi el

Două crime urmate de o sinucidere în localitatea Bobiceşti, Olt, unde un bărbat de 39 de ani şi-a spânzurat, sâmbătă, cele două fiice, după care s-a omorât şi el folosind tot ştreangul. Fetele aveau 9, respectiv 15 ani.

Trupurile neînsufleţite au fost descoperite atârnând în ştreang, într-o anexă a gospodăriei, de mama fetelor, care, îngrijorată de absenţa îndelungată a fiicelor ei, a revenit acasă după ce îşi părăsise bărbatul. Pentru că Dan Tudosie obişnuia să consume frecvent alcool, devenind extrem de violent, mai ales că avea şi probleme psihice, femeia a introdus, luna trecută, acţiune de divorţ în instanţă, după care şi-a luat fiicele, mutându-se într-o altă locuinţă, potrivit rudelor şi apropiaţilor familiei. Sâmbătă, însă, fetele s-au reîntors să îşi revadă tatăl la chemarea acestuia. El era însă însetat de răzbunare bolnavă şi lovit de maladia sfârşitului, pe care şi l-a şi găsit, nu înainte, din păcate, de a lua viaţa şi fiicelor sale.

„Este vorba de un bărbat de 39 de ani, din comuna Bobiceşti, şi de două fete, de 9 şi de 15 ani, găsiţi cu toţii spânzuraţi într-o anexă a gospodăriei. La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă a Poliţiei care a demarat cercetări sub coordonarea unui procuror. Bărbatul era cunoscut cu afecţiuni psihice, fiind luat în evidenţele medicale de specialitate”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Ollt, comisarul şef Claudia Radu.

La Poliţie exista deja un dosar penal pe numele bărbatului în care se derulau cercetări pentru loviri şi alte violenţe, după ce, în urmă cu circa o lună, soţia acestuia depusese o plângere penală împotriva lui.

Tripla tragedie s-a petrecut după ce bărbatul ieşise din spital, unde fusese internat la Secţia Psihiatrie. El a plecat din unitatea sanitară după ce a semnat că nu mai vrea să stea internat.

Localnicii, dar şi reprezentanţii administraţiei publice locale sunt, şi ei, în stare de şoc. Primarul localităţii, Ilie Chitez, spune că, deşi viaţa presărată de scandaluri a familiei Tudosie era cunoscută, nimeni din comună nu îşi imagina că bărbatul poate ajunge să facă astfel de fapte. 

„Ne pare rău tuturor pentru ceea ce s-a întâmplat. Ştiam că omul avea ceva probleme de sănătate, că a fost internat pe la Psihiatrie, ştiam şi că în familia sa erau probleme de convieţuire, dar nimeni nu credea că se poate ajunge la ceea ce s-a întâmplat acum. Doamna intentase divorţ şi lumea credea că totul se va sfârşi într-un mod firesc”, a declarat primarul Ilie Chitez.

Edilul spune că primăria va face o evaluare pentru a se şti cu ce pot autorităţile să o ajute pe femeie pentru înmormântarea fiicelor şi bărbatului ei.

Fiica cea mare a familiei Tudosie era elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina. Ea urma şi un program de gimnastică recuperatorie la Secția Recuperare Neuromotorie Copii din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here