11 primării din Olt, sancţionate de Autoritatea Electorală Permanentă. Unde au lovit reprezentanţii AEP

11 primării din Olt au fost sancţionate, luna trecută, de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) pentru nereguli în aplicarea legislaţiei electorale. În total, Filiala Sud – Vest Oltenia a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 28 de sancțiuni, cele mai multe avertismente, iar la nivel naţional AEP a aplicat 166 de sancţiuni, dintre care 65 de amenzi în valoare totală de peste 60.000 lei.

La nivelul judeţului Olt au fost sancţionate primăriile localităţilor Vulturești, Verguleasa, Morunglav, Osica de Sus, Mărunţei, Bobiceşti, Baldovineşti, Nicolae Titulescu, Tia Mare, Stoeneşti şi Vişina Nouă. Din fericire, unităţile administrativ-teritoriale au scăpat, de data aceasta, doar cu avertismente. 

Sancţiunile au venit pe marginea mai multor nereguli, printre care se numără cele constatate în utilizarea registrului electoral, monitorizarea înregistrărilor şi a radierilor în respectivul registru, electoral, conform prevederilor legale în vigoare, păstrarea registrelor cuprinzând listele electorale permanente, complementare și speciale, întocmirea şi actualizarea listelor electorale, semnarea acestora de către persoanele abilitate, identificarea înscrierilor greşite sau a erorile din liste, păstrarea şi recuperarea materialelor de logistică electorală etc.
„Autoritatea Electorală Permanentă a desfășurat, în luna februarie 2015, un număr de 487 de controale la nivel național, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activității de instruire și control electoral. În urma acestora, au fost aplicate 166 de sancțiuni, 65 dintre acestea concretizându-se prin amenzi în cuantum total de 66.000 lei, iar 101 prin avertismente. Filiala Sud – Vest Oltenia a Autorității Electorale Permanente a aplicat un număr de 28 de sancțiuni, din care 2 amenzi în cuantum total de 2.000 lei și 26 de avertismente, pentru încălcarea art. 50, lit. a^2 din Legea nr. 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr.67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr.215/2001 și a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali”, se arată într-un comunicat al AEP.

Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze asfel de controale, conform planificărilor lunare și anuale, spun reprezentanţii autorităţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here