Cele două fetiţe ucise de tatăl lor, conduse pe ultimul drum purtând costume populare

Momente sfâşietoare, luni, în comuna Bobiceşti, unde, alături de rude, o mare de oameni le-a condus pe ultimul drum pe cele două fetiţe ucise cu bestialitate de tatăl lor. Fetele au fost înmormântate în straiele populare pe care le purtau pe scenă, pentru că amândouă se născuseră cu har de la Dumnezeu în voce.
 
Durere fără margini pentru rudele celor doi îngeraşi, Marina, de 9 ani, şi Claudia, de 15 ani, bătute şi spânzurate de cel care le-a dat viaţă. Ele au fost conduse pe ultimul drum de o mare de oameni, tot satul ţinând să le fie aproape la plecarea din această lume. Fetiţele au fost înmormântate purtând costume populare, pentru că amândouă se născuseră cu har de la Dumnezeu în voce. Dragostea pentru folclor şi calităţile vocale deosebite erau apreciate de dascăli, colegi şi publicul larg deopotrivă. De altfel, copilele deţineau diplome câştigate la diverse concursuri de interpretare, distincţii aşezate de rude alături de ele, în coşciuge. Fata cea mare, Claudia, era elevă în clasa a IX-a la Colegiul Naţional Vocaţional „Nicolae Titulescu” din Slatina, iar cea mică frecventa şcoala din comuna natală, dar şi Şcoala Populară de Arte din Slatina.
 
Prezenţi la înmormântare, colegilor celor doi îngeri nu le-au lipsit florile, purtând coroniţe pe cap, aşa cum le plăcea şi celor două fete să poarte la evenimente deosebite.
 
Celor două fete le-a luat viaţa, sâmbătă, însuşi tatăl lor, care, după teribila faptă, s-a omorât şi el. Trupurile neînsufleţite au fost descoperite atârnând în ştreang, într-o anexă a gospodăriei, de mama fetelor, care, îngrijorată de absenţa îndelungată a fiicelor ei, a revenit acasă după ce îşi părăsise bărbatul. 
 
Cutremurător
 
Pentru că Dan Tudosie obişnuia să consume frecvent alcool, devenind violent, mai ales că avea şi probleme psihice, femeia a introdus, luna trecută, acţiune de divorţ în instanţă, după care şi-a luat fiicele, mutându-se într-o altă locuinţă, potrivit rudelor şi apropiaţilor familiei. Sâmbătă, însă, fetele s-au reîntors să îşi revadă tatăl la chemarea acestuia. El era însă însetat de răzbunare bolnavă şi lovit de maladia sfârşitului, pe care şi l-a şi găsit, nu înainte, din păcate, de a lua viaţa şi fiicelor sale. Detaliile cutremurătoare descoperite de anchetatori arată că, înainte de a le ucide, monstrul cu chip de om şi-a bătut fiicele. Mai întâi el a trimis-o pe cea mare să cumpere pâine, timp în care a pus-o în ştreang pe fiica cea mică, Marina. Când sora ei s-a întors şi a văzut grozăvia, a făcut tot posibilul pentru a-şi salva viaţa, luptând cu propriul tată transformat în călău. Care nu i-a dat nici o şansă copilei lui, lovind-o şi reuşind să-şi ducă la capăt planul bolnav. Ulterior, s-a spânzurat şi el. 
 
Omul mai încercase să se sinucidă cu ceva timp în urmă, dar a fost salvat de medici. El a rămas internat o vreme în Secţia Psihiatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Ulterior, el a părăsit unitatea sanitară, luat de o mătuşă a lui – procedură legală. Cea de-a doua tentativă de suicid i-a reuşit pe deplin. Din păcate, după ce şi-a ucis, cu o cruzime de neimaginat, fiicele.
 
Dan Tudosie a fost înmormântat, tot luni, fără slujbă religioasă, de câteva rude.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here