Sorin Brătoi (PNL Olt): Dacă Marian Căruntu va candida la Primăria Slatina, îl voi susţine

Co-preşedintele PNL Slatina Sorin Brătoi, a declarat, luni, într-o întâlnire cu presa locală, că, dacă Marian Căruntu, membru al Comitetului Judeţean Executiv al PNL Olt, ar candida la funcţia de primar al Slatinei ca reprezentant al partidului, el i-ar acorda susţinere.

Afirmaţia a fost făcută de liderul liberal în cadrul mai larg al unei declaraţii potrivit căreia PNL Olt a declanşat o competiţie internă menită să arate care dintre competitori ar avea şansele cele mai mari pentru a candida la funcţia de primar al Slatinei.

„În acest moment ne aflăm într-o competiţie internă pentru desemnarea candidatului nostru la Primăria Slatina, urmând a efectua, în perioada următoare, sondaje de opinie pentru a vedea care este cel mai bine plasat dintre aceştia pentru pentru a intra în cursa pentru alegerile locale din 2016, dorinţa noastră fiind de a câştiga net aceste alegeri şi a aduce la primărie un primar care să readucă încrederea cetăţenilor acestui municipiu în această instituţie”, a declarat co-preşedintele PNL Slatina.

Întrebat dacă, în eventualitatea în care pentru funcţia de primar al municipiului-reşedinţă de judeţ ar candida colegul său de partid Marian Căruntu, s-ar număra printre susţinătorii acestuia, Brătoi a spus că îl va susţine. „Dacă va candida şi va fi susţinut de partid, îl voi susţine”, a afirmat Sorin Brătoi, deşi a spus că el însuşi nu exlude posibilitatea candidaturii pentru aceeaşi funcţie. „Nu pot da nume despre cei intraţi în competiţia internă, dar am spus că nu exclud posibilitatea unei candidaturi”, a subliniat Brătoi.

Sorin Brătoi a mai participat la o astfel de competiţie internă în 2011, pentru desemnarea candidatului la aceeaşi funcţie la alegerile locale din 2012. Tot atunci, în spaţiul public a izbucnit un mare scandal care l-a avut în centru pe însuşi Brătoi, nevoit să recunoască faptul că a făcut afaceri imobiliare cu interlopul Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Reprezentantul PNL cumpărase de la Bercea două terenuri intravilane situate în strada Piteşti din Slatina, pe care le-a vândut ulterior soţiei interlopului cu un preţ mai mare, dovedindu-se astfel unul dintre intermediarii folosiţi de Bercea pentru a pierde urmele unor terenuri obţinute prin mijloace dubioase. El nu a mai ajuns să îşi fructifice rezultatele sondajului pentru că, între timp, Darius Vâlcov, care se plasa primul în măsurătoarea sociologică, a trecut la PSD, devenind candidatul USL la primărie. De altfel, a şi câştigat, pentru a treia oară consecutiv, funcţia de primar al municipiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here