Marian Căruntu: Ponta n-are autoritatea să discute despre diminuarea evaziunii fiscale în contextul protejării „ministrului Picasso”

În prima conferinţă de presă a PNL Olt pe acest an, Marian Căruntu, membru în Comitetul Judeţean Executiv, a atacat, luni, tema celor două scandaluri publice care ţin, în aceste zile, capul de afiş în mass-media, Dan Şova şi Darius Vâlcov, susţinând că, în contextul „protejării «ministrului» Picasso”, premierul Victor Ponta „nu are autoritatea şi credibilitatea de a discuta despre diminuarea evaziunii fiscale”.

Marian Căruntu a declarat că evenimentele din ultimele zile indică „o inegalitate absolută în faţa legii promovată de Guvernul Ponta” (este vorba de noul Cod Fiscal n.r.), arătând că, în timp ce fostul ministru al Finanţelor, Darius Vâlcov, îşi ascundea averea obţinută ilegal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), ANAF (aflat în subordinea lui Vâlcov – n.r.) „lupta bărbăteşte” cu micile magazine şi restaurante de cartier.

„Am aflat cum un om de afaceri din Suceava a fost nevoit să-şi închidă magazinul pentru 30 de zile, pentru 50 de lei lipsă în casa de marcat, cum unui restaurant i s-a suspendat activitatea din cauza unei sume nedeclarate de 3,82 de lei, iar altuia, din Timişoara, pentru 15 lei. Lupta împotriva evaziunii fiscale este un obiectiv esenţial pentru România şi este absolut prioritară, dar ea pare azi o luptă a celor bogaţi şi corupţi împotriva micilor întreprinzători lipsiţi de sprijin. Credem că într-un stat normal, Ponta ar fi fost obligat să-şi prezinte demisia, având în vedere că a fost informat de către structurile abilitate de problemele lui Darius Vâlcov şi şi-a asumat tranşant susţinerea acestuia”, a reliefat reprezentantul PNL Olt.

Potrivit DNA, Vâlcov a început să-şi ascundă comoara în momentul declanşării urmăririi penale împotriva sa, când era membru al Guvernului şi lupta vajnic cu evaziunea, mai arată Marian Căruntu. Mai mult, accentuează el, Darius Vâlcov a fost menţinut în Executiv până în momentul în care procurorii i-au cerut arestarea.

„Premierul nu are autoritatea şi credibilitatea de a discuta despre diminuarea evaziunii fiscale în contextul protejării «ministrului Picasso»”, mai spune Căruntu.

Reprezentatului PNL Olt nu i-a scăpat nici cazul Şova, susţinând că „evenimentele generate de votul din Senat privind cazul Şova au depăşit cadrul speţei în sine”.

Cazul Vâlcov şi, evident, cel al actualului primar al Slatinei, Minel Prina, ambii plasaţi în arest la domiciliu pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate la această infracţiune, au fost comentate, în aceeaşi conferinţă de presă, şi de medicul Sorin Brătoi, co-preşedinte al PNL Slatina, care a spus că, în acest context, Slatina are nevoie de un primar de dreapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here