Incendiu puternic într-un apartament din Balș. Zeci de oameni au fost evacuați din locuințe

Un incendiu puternic izbucnit, sâmbătă, în apartamentul unui bloc din orașul Balș a pus în pericol întregul imobil. Din motive de siguranță, pompierii au evacuat zeci de oameni din celelalte locuințe.

Evenimentul s-a petrecut într-un apartament de la etajul doi al blocului T5, situat pe strada Nicolae Bălcescu. Flăcările au izbucnit după-amiază, în jurul orei 14.00, fiind alertați imediat pompierii din cadrul Gărzii Balș. În momentul sosirii forțelor de intervenție, incendiul se manifesta violent, cu flacără și degajări mari de fum, la bunurile dintr-un dormitor și un hol, existând posibilitatea ca focul să se propage în întreaga locuință.
 
Din cauza fumului dens de pe casa scării, preventiv, au fost evacuați din apartamente zeci de adulți și copii. Salvatorii au reușit să lichideze incendiul după aproci==ximativ o oră și jumătate de luptă cu flăcările.
 

„Pompierii au reușit lichidarea incendiului după aproximativ o oră și jumătate de la sosirea la locul intervenției, reușind limitarea semnificativă a pagubelor. Au ars bunurile din dormitor (mobilier, ușă și materiale textile), parțial bunurile din hol și sufragerie și s-au deteriorat pereții apartamentului”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt, plutonierul major Alin Băsășteanu.

Cauza probabilă a incendiului, stabilită în urma cercetării la fața locului, este un scurtcircuit electric produs de un calorifer lăsat sub tensiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here