Scandal de proporții la Jitaru în pragul Paștelui: Episcopia vrea alt preot în parohie, oamenii se opun

Localnicii din Jitaru s-au revoltat împotriva conducerii Episcopiei Slatinei și Romanaților, care l-a sancționat pe preotul ce slujește de ani și ani în localitate cu mutarea disciplinară într-o altă parohie. Oamenii nici nu vor să audă de venirea unui alt preot în localitatea lor și stau de pază, de două zile, în curtea bisericii ca nu cumva părintele străin să intre în lăcașul de cult.

Sărbătoarea Paștelui riscă să nu poată fi marcată conform obiceiului la Jitaru, Scornicești, unde Episcopia Slatinei și Romanaților a iscat un adevărat scandal prin sancționarea preotului Cătălin Mihăescu, iubit de enoriași, cu mutarea disciplinară într-o altă parohie. Un protopop a apărut, sâmbătă, însoțit de noul preot stabilit de Episcopie să preia Parohia Jitaru, însă cei doi au fost împiedicați de zecile de localnici adunați în curtea bisericii să intre în lăcașul de cult. În vreme ce conducerea Episcopiei îl acuză pe preot de incompatibilitate, afirmând că administrează o societate comercială, dar și că pe numele lui există mai multe plângeri penale pentru evaziune fiscală și înșelăciune, incriminându-l, de asemenea, că este „samsar de mașini” și „cămătar”, oamenii susțin că, de fapt, măsura luată împotriva lui ar fi fost dictată de interesele financiare ale episcopului Sebastian Pașcanu. Nici argumentele aduse de protopop și nici echipajul de poliție prezent la fața locului nu i-au putut clinti pe oameni din calea noului preot.

Localnicii au încercat să intre în dialog cu Episcopia, trimițând la sediul acesteia o delegație care să se întâlnească și să distute cu PS Sebastian Pașcanu, dar acesta a refuzat să îi primească. Oamenii susțin că episcopul urmărește să îl impună unui apropiat al său, consilier episcopal, că nu îi interesează viața privată a preotului lor, prețuindu-l pe acesta pentru lucrurile bune făcute în parohie și că nu vor accepta niciodată un alt preot în locul acestuia. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here