INVESTIGAȚII Cum a primit Minel Prina, primarul suspendat al Slatinei, cadou vila din Popa Şapcă

Primarul suspendat al Slatinei, Minel Prina, şi-a tras peste noapte o casă a cărei valoare este cu mult mai mare decât veniturile familiei, cu tot cu împrumurile bancare pe care edilul susţine în declaraţia de avere că le-ar fi folosit la achiziţionarea imobilului. OLT-ALERT a intrat în posesia unei dovezi materiale care arată că zvonul potrivit căruia vila în care s-a mutat familia Prina ar fi fost făcută cadou de omul de afaceri Cristian Tomescu nu este doar un simplu zvon.

Imobilul de aproape 200 de metri pătraţi din strada Popa Şapcă a fost ridicat de SC Cafmin SRL, una dintre firmele de casă ale Primăriei Slatina, controlată de Cristian Tomescu, în anul 2009, pe un teren de 787 metri pătrați achiziționat în 2007, prin contractul de vânzare-cumpărare nr. 664/05.02.2007, de la soții Ioana-Doina și Nicolae Rotaru. După edificarea construcției, Tomescu mai cumpără, în 2010, un teren mai mic, de 94 metri pătrați, prin contractul-cumpărare nr. 27/12.01.2010, de la o anume Maria Tănase. Casa are o suprafață de 188 de metri pătrați și este compusă din subsol (o încăpere), parter cu living, bucătărie, baie și casa scării și din etaj cu trei dormitoare și două băi. Ulterior, Tomescu vinde totul unei anume Minia Popa la un preț aproape neînsemnat pe piața imobiliară la capitolul vilelor, de numai 156.780 de lei, valoarea unui apartament cu trei camere în Slatina. Nu peste multă vreme casa și terenul ajung în posesia familiei Prina la un preț, de asemenea (dacă a existat vreodată o tranzacție reală) foarte mic. Potrivit declarației de avere a lui Minel Prina, acesta a achiziționat casa cu terenul aferent pe banii obținuți dintr-un credit bancar și din vânzarea unui autoturism. Consultând declarația de avere a edilului de la vremea respectivă și făcând un calcul simplu ajungem la un preț care abia sare de 200.000 de lei, adică prețul unui apartament cu patru camere, îmbunătățit, în condițiile în care surse din anturajul lui Minel Prina susțin că numai instalația de climatizare ar fi costat aproximativ 60.000 de euro. Date fiind prietenia dintre omul de afaceri și Minel Prina și beneficiile pe care SC Cafmin SRL le-a avut din realțiile de afaceri cu Primăria Slatina, „tranzacția ocolită” prin interpunerea unei alte persoane între cei doi nu înlătură suspiciunile care indică existența ascunsă a unui cadou generos.

Documentul prin care Cristian Tomescu trece bunurile ce urmau să ajungă la Minel Prina în proprietatea unei persoane interpuse, astfel încât tranzacţia să ascundă cadoul. Preţul tranzacţiei, unul de nimic pe piaţa imobiliară a locuinţelor de lux

Ulterior, în curte a apărut și o piscină la a cărei instalație s-au obosit și angajații societății comerciale Hiwaters SRL din Râmnicu Vâlcea, prezenți în mai multe rânduri în gospodăria primarului în timp ce firma desfășura lucrări în centrul Slatinei, unde lucra de zor la Expo Parcul pentru care obținuse un contract (nr. 17.722/17.07.2009) de peste 16,7 milioane de lei. În mod suspect, în 2011, când era administrator public al oraşului, în timp ce Minel Prina îşi declara public nemulţumirea că SC Hiwaters SRL a întârziat nepermis de mult cu finalizarea lucrărilor, depăşind termenele din contract, societatea care, potrivit edilului, fusese pusă să plătească penalităţi, era „pedepsită” cu un nou contract în valoare de aproape şase milioane de lei pentru lucrări suplimentare la aceleaşi obiective. Este vorba de contractul 8.214 din 23.03.2011, în valoare de 5.879.020,59 lei, făcut cadou de municipalitate prin procedura negocierii fără anunţ de participare.

SC Cafmin SRL se numără printre firmele de casă ale Primăriei Slatina, obținând de-a lungul anilor contracte importante ce au făcut dintr-o firmuliță de apartament una dintre cele mai puternice firme de construcții din Olt. Aceeaşi firmă a finalizat, pe banii primăriei, şi construcţia blocului V23 din Slatina, strada Ecaterina Teodoroiu, în care şi-au făcut „culcuş” toţi membrii grupului infracţional organizat condus de fostul primar al Slatinei și ministru al Finanțelor, senatorul Darius Vâlcov (detalii AICI). De altfel, SC Cafmin SRL face parte din reţeaua de societăţi comerciale prin intermediul cărora fostul ministru al Finanţelor, senatorul Darius Vâlcov, în prezent arestat preventiv, a primit şpaga de două milioane de euro, în vremea când era primar al Slatinei, de la omul de afaceri Theodor Berna.

Dacă Prina și Tomescu au fost prieteni la bine, ei sunt acum legați și la rău în dosarul lui Vâlcov, în care edilul este cercetat, în arest la domiciliu, pentru trafic de influență, iar omul de afaceri – urmărit penal pentru pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.

Ne întoarcem, în final, la casa familiei Prina pentru a încheia acest articol cu o povestioară care circulă printre amicii primarului suspendat al Slatinei. Se spune că, după finalizarea piscinei, Minel Prina a observat că lungimea acesteia era cu vreo 25 de centimetri mai mică decât suprafața stabilită inițial, lucru care l-ar fi supărat peste măsură pe edil. Atât de rău, încât a ordonat să fie dat jos un perete întreg pentru ca piscina să includă și cei 25 de cm lipsă. Ordinul a fost executat, potolind criza celui despre care tot apropiații spun că, în ultimii ani, a fost atins de aroganța înavuțitului peste noapte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here