Ziua Porţilor Deschise la subunităţile de jandarmi din Olt în cadrul „Săptămânii Altfel”

Printre instituţiile din Olt care se implică în programul „Şcoala Altfel” se numără şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean, care va organiza, în perioada 6 – 10 aprilie, o serie de acţiuni, inclusiv Ziua Porţilor Deschise la nivelul unor subunităţi.

Seria de acţiuni a fost deschisă, luni, la Colegiul Naţional „Ion Minulescu” din Slatina şi la Şcoala Generală Milcov, unde jandarmii au organizat activităţi preventiv-educative pentru elevi. Jandarmii au distribuit materiale informative, au discutat cu elevii, prezentându-le o serie de recomandări de care să ţină cont pentru a nu fi angrenaţi în acţiuni ce le-ar putea pune în pericol viaţa, integritatea corporală sau bunurile materiale. Totodată, elevilor le-a fost explicat cum să acţioneze în cazul în care sunt martorii producerii unor fapte antisociale, victimele unor agresiuni fizice, fiindu-le prezentate consecinţele săvârşirii unor astfel de fapte. În cadrul întâlnirilor, jandarmii le-au prezentat elevilor o parte din materialele specifice folosite în misiuni.

Miercuri, în cadrul programului Job Shadow Day, elevii clasei a XI-a de la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” Slatina vor participa la diverse acţiuni de pregătire organizate la sediul IJJ Olt, iar în perioada 7 – 9 aprilie, la subunităţile din localităţile Caracal, Corabia, Balş, Scorniceşti şi Osica de Sus se va organiza Ziua Porţilor Deschise. 
„Elevi de la instituţiile de învăţământ din aceste localităţi vor vizita spaţiile în care jandarmii îşi desfăşoară activitatea, vor interacţiona cu aceştia şi vor putea vedea dotarea folosită pe timpul executării misiunilor specifice. Pentru a-i familiariza pe cei tineri cu misiunile, dotarea şi rolul Jandarmeriei în societate, vor fi amenajate o serie de standuri şi puncte de contact şi informare unde vor fi prezentate materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, tehnica auto şi câinii de serviciu pe care structurile îi au în dotare. În cadrul tuturor acestor activităţi, participanţilor le vor fi distribuite materiale promoţionale, materiale informative, preventiv-educative, precum şi cel mai recent număr al revistei „Lege şi ordine”, editată de Jandarmeria Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here