Scade TVA: De la 1 iunie, toate produsele agroalimentare vor beneficia de cota de 9%

Premierul Victor Ponta a declarat marți, în ședința de Guvern, că va aproba ordonanța de urgență prin care absolut toate produsele agroalimentare vor beneficia de cota de 9%. 

Măsura devine ușor de aplicat din punct de vedere fiscal, a completat premierul. De la 1 ianuarie 2016, Guvernul intenționeză să scadă TVA general la 20%.

Victor Ponta a declarat că nu poate adopta și reducerea generală de 20% și cea de 9% la alimente, deoarece s-ar crea un dezechilibru economic.

”Avem ca principal obiectiv scăderea TVA-ului general, dar și la alimente”, a afirmat Ponta.

”Vrem ca produsele noastre să fie cât mai competitive. Toți cei care au nevoie de acest sprijin, acest 9%, va însemna un real sprijin pentru ei”, a mai spus premeirul.

De asemenea, au existat și consultări atât cu organisme naționale, cum ar fi Banca Națională a României, cât și cu organisme internaționale, a precizat Ponta

”De la 1 iunie, prin aplicarea cotei de 9%, cota media de TVA în România, va ajunge la 17,5%”. 24 standard, 9 la sută la alimente”, a subliniat acesta.

Victor Ponta a declarat că reducerea TVA a fost și unul din obiectivele pe care le-a avut în programul de guvernare cu care a candidat în 2012.

România a înregistrat un plus de 5 miliarde de lei, a declarat premierul, care se declară mulțumit de faptul că oamenii au muncit mai mult și și-au plătit taxele.

”Nu a crescut nicio taxă”, a conchis premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here