Locul lui Cătălin Rotea în Ministerul Finanţelor rămâne incert după demisia protectorului său Darius Vâlcov

Rămas fără sprijin în Ministerul Finanţelor după ce binefăcătorul şi protectorul său, Darius Vâlcov, urmărit penal pentru şpagă, a demisionat de la conducerea ministerului, Cătălin Rotea, care şi-a trădat partidul, PNL, pentru un loc călduţ la Bucureşti, şi-a luat concediul de odihnă după o discuţie cu cel care l-a înlocuit pe Vâlcov, Eugen Teodorovici.

Şeful de cabinet al fostului ministru Darius Vâlcov se află în concediu de odihnă de câteva zile, după ce, săptămâna trecută, a avut o discuţie cu actualul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici. Întrebat de OLT-ALERT care îi este soarta în minister după plecarea lui Vâlcov, Rotea declara săptămâna trecută: „Deocamdată sunt şef de cabinet al ministrului. Îl aştept pe noul ministru să vină din SUA, unde este plecat, să avem o discuţie. În orice caz, rămân pe vreun post în minister”. 

Discuţia între cei doi a avut, se pare, loc, iar urmarea a fost intrarea lui Rotea în concediu de odihnă, care, în conjuncturi similare, nu este un semn de bun augur. Cert este că, întrebat din nou dacă şi-a aranjat ploile pentru a rămâne în Ministerul Finanţelor, fostul liberal a ocolit răspunsul.

Plecarea lui Rotea din PNL a avut loc în campania alegerilor prezidenţiale de anul trecut, după un convingător discurs susţinut la Slatina în faţa câtorva sute bune de membri şi simpatizanţi ai Partidului Naţional Liberal şi în prezenţa candidatului de atunci Klaus Iohannis. 

Întrebat ce părere are despre necazurile prin care trece fostul său binefecător şi şef, Darius Vâlcov, urmărit penal şi arestat preventiv pentru şpagă şi trafic de influenţă, Rotea a declarat că „fiecare răspunde pentru faptele sale”.

Reamintim că, în trecut, însuşi Cătălin Rotea a fost „răvăşit” de organele de cercetare penală, alături de doi prieteni şi parteneri de afaceri, Alin Mario Martinescu şi Robert Truică, într-un dosar care a ajuns în instanţă. Judecătorii au dat însă o soluţie favorabilă acestora. Cei trei au ajuns protagonişti ai dosarului de urmărire penală nr.560/P/2012 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt după ce Fiscul a depus o plângere privind unele obligaţii de plată la bugetul de stat neonorate de SC Accredo Resort SRL, firmă care i-a avut ca acţionari pe cei trei şi care a fost falimentată şi radiată în 2014, la doar patru ani de la înfiinţare. Despre această firmă în presa locală s-a scris că, în 2011, a dat un tun de peste 10 miliarde de lei vechi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, cu concursul conducerii instituţiei. Banii proveneau din fonduri europene.

5 COMENTARII

  1. jigodie jigodie,da cu noroc.de masinile pentru care martinescu a facut puscarie nu spuneti nimic?ca si rotea a fost pe aproape de parnaie si acu se da mare secretar de stat,tara de rahat in care tram,plina de sinecuristi in loc sa fie plina de profesionisti pe functii.ce a facut rotea in viata lui ca sa merite sa ajunga in ministerul finantelor,a luato de jos,a tras, a muncit?o,am zis munca?ptiu,piei drace

  2. Tanrul acesta parea unul de treaba si bunicel cand era prefect,dupa care m-a dezamagit.Cand pleci dintr-un partid in altul pentru o coaja de paine este clar ce e cu tine prin politica,atunci iti dai arama pe fata.Pacat de el ca era simpatic,dar si tinerii acestia vad ca iau toate naravurile urate de la cei batrani,si avem cea mai la indemana exemplu in cel mai tanar primar de municipiu din tara,dl Valcov,pe langa care s-a oplosit si acest tanar,Rotea.Vai de noi.

  3. Pa voi ce credeti d-lor,de ce l-a luat Valcov, l-a mirosit ce fel de neam este si l-a inclus in gasca lui ca sa ii dea cate ceva de facut in cadrul grupului infractional organizat pe care il pastorea de ani si ani l-a Slatina,vroia omul sa se extinda si la Bucuresti,pentru ca,asa cum au dovedit anchetatorii,a savarsit infractiuni si in calitate de senator si ministru.Or,Rotea raspundea din toate punctele de vedere cerintelor lui de lider de grup infractional,trecutul il recomanda,vocea si talentul il recomanda,avea tot ce trebuia.Daca nu il saltau pe Valcov isi intra si Rotea in paine si o lua si el la fel ca toti ceilalti.Acum cica ar vrea inapoi la PNL,ca vocea si talentul i-au ramas proaspete.

  4. Se vorbeste pe surse ca si el,Rotea,a fost luat la intrebari de DNA in dosarul Valcov.Ofi,n-o fi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Nu ar fi de vise rele pentru cei de la PNL sa il recupereze pe Catalin Rotea,un tanar cu reale calitati politice,de comunicare si imagine.Ar fi o mina de aur pentru PNL Olt,care duce mare lipsa de oameni cu popularitate si inteligenta.Pe de-alde Stirbu,Moisescu,Stanciu&Compania nu ii intereseaza decat sa isi sporeasca avutul propriu si,bineinteles,functiile.Unul ca Rotea chiar ar prinde bine PNL Olt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here