Cantautorul slătinean Mihai Preda s-a stins din viaţă la numai 47 de ani. Artistul, înmormântat la Slătioara

Cantautorul slătinean Mihai Preda s-a stins din viaţă marţi dimineaţă după o lungă şi grea suferinţă. El a murit la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Slatina, unde se afla sub îngrijire de mai multă vreme. Artistul avea doar 47 de ani. El a fost înmormântat joi, în cimitirul din comuna Slătioara, deoarece rudele nu au găsit un loc de veci liber în cimitirul Clocociov, zona natală a artistului.

Mihai Preda a fost diagnosticat de medici cu tumoră la creier, el fiind supus unei intervenţii chirurgicale pentru extirparea tumorei. După operaţie, medicii au spus că este nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală, însă ulterior, după alte investigaţii medicale, specialiştii au concluzionat că totul ar fi în zadar. Inima artistului a încetat să mai bată marţi dimineaţă, în jurul orei 08.00, la doar 47 de ani, la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Slatina, unde el se afla sub îngrijire de mai multă vreme, pentru că nu se mai putea descurca singur. 

Mihai Preda s-a născut în 21 august 1967, la Slatina. El a absolvit Facultatea de Management a Universităţii Hyperion din Bucureşti, dar cea mai mare pasiune a vieţii lui a fost şi a rămas muzica. Îi plăceau, însă, şi literatura, filosofia, teatrul şi sportul. 

Artistul este unul dintre fondatorii Grupului Folk „Alutus” din Slatina. Cantautor cunoscut și recunoscut, el este singurul care a câștigat de două ori Trofeul Festivalului Național de Muzică Folk „Om bun”.

Numeroase spectacole în care a cântat, dar și sprijinul pe care l-a dat tinerilor care s-au îndreptat către muzică, spre cea folk în special, altruismul său, rămân repere importante. „El a scris și, cu ajutorul nostru, al tuturor, sperăm că încă va mai scrie file de istorie culturală. nu numai locală, ci și națională”, afirma, în urmă cu două luni, Valeru Ciurea, referent în cadrul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Olt, cu prilejul unuia dintre spectacolele caritabile organizate pentru sprijinul de care Mihai Preda avea nevoie.

Artistul a fost înmormântat, joi, în cimitirul din comuna Slătioara, deoarece rudele nu au găsit un loc de veci liber în cimitirul Clocociov, zona natală a artistului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here