Procurorii confirmă dezvăluirile OLT-ALERT: Soţia fostului consilier local Obretin, trimisă în judecată pentru delapidare

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au finalizat cercetările în dosarul în care soţia fostului consilier local slătinean Florin Obretin, Denisa Obretin, este acuzată fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare, dispunând trimiterea acesteia în judecată. OLT-ALERT a dezvăluit încă din 2012, când organele de cercetare penală nu întocmiseră încă dosar pe numele ei, că Denisa Obretin a delapidat Casa de Ajutor Reciproc „Expresul CFR” Slatina, unde era şefă, prin întocmirea în fals, în numele altor persoane, a unor contracte de împrumut şi prin palmarea banilor provenind din plata cotizaţiilor încasate de la clienţi.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a inculpatei Obretin Denisa Angela, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi delapidare prev. de art. 290 alin. 1 din Vechiul C.Pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 din Vechiul C.Pen. (4 acte materiale) şi art. 2151 alin. 1 din Vechiul C.Pen., cu aplic. art. 41 alin. 2 din Vechiul C.Pen. (120 acte materiale), ambele cu aplicarea art. 33 lit. a din Vechiul C.Pen., toate cu aplic. art. 5 C.pen”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina.
 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că, în perioada iulie 2010 – octombrie 2012, inculpata, în calitate de preşedinte al Filialei Slatina a Asociaţiei pentru Ajutor de Deces şi Casa de Ajutor Reciproc (AAD CAR) „Expresul CFR” Bucureşti, a întocmit în fals, în numele altor persoane, patru contracte de împrumut, însuşindu-şi sumele aferente. În aceeaşi perioadă, Denisa Obretin a încasat mai multe sume de bani ce reprezentau valoarea unor contracte de împrumut ce aparţineau altor persoane şi cotizaţii depuse de membrii asociaţiei, cu titlu de rambursare a ratelor sau de plată a fondului social, fără a le opera în documentele financiar-contabile ale filialei şi ale centralei, sume pe care şi le-a însuşit în interes propriu. Prejudiciul total produs AAD CAR „Expresul CFR” este de 176.577 lei, mai spun procurorii.

Dosarul a fost înaintat Judecătoriei Slatina.
 

Denisa Obretin este soţia fostului consilier local slătinean Florin Obretin, susţinut pentru ocuparea unor funcţii publice şi protejat de ex-ministrul de Finanţe Darius Vâlcov. Obretin a fost consilier local în două mandate, de fiecare renunţând la această calitate pentru ocuparea unor funcţii publice. El a ocupat, în urmă cu cinci ani, pentru câteva luni, şi funcţia de director al Direcţiei pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Olt. De asemenea, a fost şi consilier personal al lui Darius Vâlcov în vremea când acesta ocupa funcţia de primar al Slatinei.

 

 
Faptele soţiei lui Obretin au făcut obiectul unor dezvăluiri de presă publicate de OLT-ALERT încă din vara anului 2013, când procurorii nu deschiseseră pe numele ei un dosar de cercetare penală (amănunte AICI). La vreme aceea, şefii centralei AAD CAR „Expresul CFR” luaseră decizia de a nu se adresa organelor de cercetare penală, mulţumindu-se cu recuperarea prejudiciului prin vânzarea apartamentului pe care soţii Obretin îl deţineau în Slatina.

2 COMENTARII

  1. Ulterior ,aceasta d-na Obretin,a plecat cu coada intre picioare de la o alta firma unde avea escapade amoroase cu patronul(sursa:angajatii acestuia).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here