Consilierii locali şi-au dat acordul de principiu pentru mutarea Judecătoriei Slatina în fostul sediul al BNR

Consilierii locali ai Slatinei şi-au dat, în şedinţa de joi, acordul de principiu privind transferul din domeniul public al municipiului şi din administrarea consiliului local în domeniul public al statului şi în administrarea Tribunalul Olt al imobilului în care a funcţionat filiala Băncii Naţionale a României, urmând ca aici să se mute Judecătoria Slatina. 

Condiţia pusă de aleşii Slatinei viitorului administrator al clădirii este ca Ministerul Justiţiei să aloce fonduri pentru reabilitarea acesteia.

„Referitor la proiectul de hotărâre aprobat, s-au primit solicitări din partea Judecătoriei şi a Tribunalului Olt în vederea preluării imobilului fost BNR, iar joi s-a transmis acest imobil din proprietatea Consiliului Local Slatina în domeniul public al statului, urmând ca prin Ministerul Justiţiei să se aloce sume de bani în vederea reabilitării clădirii”, a declarat administratorul public al Slatinei, Cristian Cismaru. 

Termenul pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare a fost fixat 1 iulie 2018, urmând ca, în 30 de zile de la această dată, sediul actual al Judecătoriei Slatina de pe strada Lipscani să fie eliberat şi predat de Ministerul Justiţiei consiliul local.
Imobilul, în suprafață de 883 mp, este construit din cărămidă pe fundaţie de beton şi este compus din subsol, parter, etaj și mansardă, terenul aferent întinzându-se pe 1.509 mp. Solicitarea venită dinspre structurile locale ale Ministerului Justiţiei a fost oficializată după ce Curtea de Apel Craiova, Tribunalul Olt şi Judecătoria Slatina au apreciat că imobilul poate asigura necesarul de spații pentru desfășurarea activității instanței, prezentând și alte avantaje. Clădirea are trei căi de acces separate, cu spații adecvate pentru activitatea de registratură, arhivă, birourile de judecători și grefieri. Amenajarea sălilor de ședință și a cancelariilor de consiliu se poate face fără dificultate. Pe de altă parte, imobilul se află în aceeași zonă a orașului la distanță mică de actualul sediu al Judecătoriei, iar relațiile de lucru cu instituțiile și birourile care se află în această zonă nu vor fi afectate. De asemenea, construcţia este dotată cu o curte interioară și cu post de pază care va asigura securitatea instituției.
 
Imobilul este clasat ca monument istoric, având o expresie arhitecturală deosebită, fiind una dintre clădirile emblematice din municipiul Slatina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here