Slatina: Concurs cu premii constând în excursii la Paris, Roma şi Viena pentru cupluri căsătorite în 2015

Orice cuplu din Slatina căsătorit în anul 2015 poate participa la un concurs de plantare de arbori organizat de primărie şi dotat cu premii care constau în excursii de mai multe zile la Paris, Roma şi Viena.
 
Concursul, denumit „Dragostea prinde rădăcini”, a fost aprobat în şedinţa de joi a Consiliului Local Slatina. Potrivit regulamentului, fiecare cuplu care se căsătoreşte va primi un copac pe care îl va planta pe domeniul public al municipiului Slatina (pe aliniamente stradale, în parcuri sau pe suprafaţ spaţiilor verzi). Cuplurile care au fost oficiate în anul 2015 până la data intrării în vigoare a hotărârii consiliului local pot participa şi ele la concurs, prevede actul normativ adoptat săptămâna trecută.
 

„Orice cuplu căsătorit în anul 2015 (inclusiv cele căsătorite anterior adoptării hotărârii de consiliu local) şi care doreşte să participe la concurs, va primi câte un pom pe care să îl planteze pe una dintre zonele desemnate de către Direcţia Administrarea Domeniului Public şi Privat, în funcţie de necesităţi. Fiecare cuplu va avea obligaţia de a îngriji arborele plantat. Anul următor se va constitui o comisie la nivelul Primăriei Slatina care va verifica starea fiecărui copac plantat, iar în cadrul unui bal, ţinând cont de punctajul obţinut pentru îngrijirea arborelui plantat, cumulat cu punctajul obţinut pentru cea mai frumoasă povestire a primului an de căsnicie, vor fi desemnate trei cupluri câştigatoare”, a declarat administratorul public al municipiului, Cristian Cismaru.

Premiile puse în joc de organizatori sunt extrem de atractive. Locul întâi constă într-o excursie de cinci zile la Paris, locul doi va însemna pentru cuplul câştigător o excursie de patru zile la Roma, iar cuplul care va ocupa locul trei se va bucura de o excursie de trei zile la Viena.
 

„Acest proiect vizează implicarea tinerilor căsătoriţi în viaţa socială a comunităţii, creşterea gradului de participare la activităţi ecologice, formarea şi dezvoltarea unei noi mentalităţi în ceea ce priveşte mediul înconjurător, scăderea valorilor de poluare a aerului, amenajarea, întreţinerea şi înfrumuseţarea zonelor verzi de pe raza municipiului, precum şi încurajarea creşterii natalităţii”, a mai precizat Cristian Cismaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here