Iuliana Strinu a demisionat din postul de director economic al Companiei de Apă Olt

Prinsă în scandalul fostului ministru al Finanţelor Darius Vâlcov, după ce a fost citată în mai multe rânduri la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), Iuliana Strinu, soţia şoferului lui Vâlcov, a demisionat, joia trecută, din funcţia de director economic al Companiei de Apă Olt. Informaţia vine din partea mai multor surse din interiorul companiei. Iuliana Strinu şi-a manifestat dorinţa de a părăsi definitiv Slatina pentru a-şi căuta de lucru în Capitală.

Membru „plin” al grupării create la Slatina de fostul primar al municipiului Darius Vâlcov, Iuliana Strinu a ales să renunţe la postul de director economic al Companiei de Apă Olt, regia publică pe spinarea căreia Vâlcov a primit, în perioada 2010 – 2012, o şpagă de două milioane de euro pentru care este cercetat în prezent în stare de arest preventiv, laolaltă cu actualul primar suspendat al Slatinei, Minel Prina, şi cu directorul SC Imobiliarea Consloc SRL Slatina (ambii arestaţi la domiciliu), omul de afaceri Cristian Tomescu, Petre-Bogdan Timofte şi Dănuţ-Cristi Ţiganu (aflaţi sub control judiciar).

Potrivit surselor citate, Iulian Strinu, soţia şoferului lui Vâlcov, a demisionat joia trecută, când le-a spus unor apropiaţi că intenţionează să părăsească definitiv Slatina pentru a-şi găsi ceva de lucru în Bucureşti. „A zis că vrea să plece cu totul din Slatina, să termine cu tot ce s-a întâmplat aici, cu tot scandalul în care este implicat Vâlcov”, au declarat sursele citate.

Iuliana Strinu a înfiinţat, în 2010, una dintre firmele vizate acum de procurorii DNA în dosarul în care Darius Vâlcov este arestat, SC Contis Company SRL. Patronul din umbră al firmei ar fi, potrivit surselor judiciare, însuşi Vâlcov. Sub administrarea fostei directoare economice a CAO Olt, firma a ţinut contabilitatea celorlalte firme deţinute indirect de Vâlcov, prinrte care SC Millenium Topografica SRL, SC Contis Consulting SRL şi SC City Hotel & Lounge SRL, care administrează City Hotel din Slatina.

Demisia şi plecarea Iulianei Strinu din Slatina vin după ce ea şi soţul ei, Marin Strinu, au devenit din parteneri ai fostului ministru al Finanţelor denunţători ai acestuia. Cei doi soţi au avut un rol important în descoperirea unor zeci de tablouri din cele peste 100 de opere de artă găsite de procurori în locuinţele mai multor apropiaţi ai lui Darius Vâlcov.  

2 COMENTARII

  1. N-ar fi rau daca DNA s-ar ocupa si de Compania de Apa Olt, care a fost condusa, prin interpusi, dupa bunul plac de borfasul Darius Valcov!
    La Compania de Apa Olt erau multi care figurau pe statele de plata, fara sa lucreze efectiv pt. aceasta, iar respectivii treceau pe acolo doar sa-si ridice lefurile, platite din buzunarele noastre, ale prostilor… d-aia e asa de mare pretul la mc de apa de proasta calitate…

  2. Ai dreptate slatinean.Si,dupa cum se stie,coruptia e transpartinica.De la Compania de Apa Olt castiga bani frumosi anumiti pedelisti,vopsiti acum in PNL,precum unu Dogaru care a supt o gramada de bani si de la Millenium Topographica a banditilor de Valcov si Barbulescu,dupa care s-a mutat la CAO.Tot de la CAO castiga bani frumosi si sefa organizatiei de femei din pdl olt,Ramona Oncescu,printr-o firma de curatenie care are contract cu CAO,gratie doamnei Anca Gusatu,cu care Onceasca e verisoara si care face parte din gasca lu Valcov penalul.Iata cum se ramifica mafia insamantata de Valcovel cel cu lingouri de aur la ciorap.Toate astea ar trebui verificate si oprite si cei gasiti vinovati sa plateasca cu toti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here