Primarul comunei Milcov, Eugen Cîrjan, a demisionat din funcţie din motive de ordin medical

Primarul social-democrat al comunei Milcov, Olt, Eugen Cârjan, a demisionat din funcţie, invocând motive de ordin medical. Contactat telefonic, edilul a confirmat informaţia.

Primarul din Milcov, care în trecut a mai ocupat şi alte funcţii publice, a decis să renunţe la postul care i-a revenit la alegerile locale din 2012 din cauza unor probleme de sănătate. Contactat de OLT-ALERT, edilul a confirmat informaţia.

„Aşa este, confirm această informaţie, adăugând că am luat această decizie din motive de ordin strict medical. Nu mă aflu într-o stare gravă, dar am motive întemeiate să fiu atent cu sănătatea mea. Atâta tot”, a declarat primarul din Milcov.

 

Eugen Cîrjan se afla la primul mandat de primar, însă în trecut a mai ocupat funcţii publice, printre care pe cea de şef la Protecţia Consumatorilor Olt. 

Ca primar, el a dovedit reale calităţi gospodăreşti. Preluând, în 2012, Primăria Milcov cu datorii de circa 1,2 milioane de lei, Eugen Cîrjan a reuşit să stingă aceste debite până la sfârşitul lui 2013. Mai mult, edilul a demarat investiţii importante în localitate, unele dintre ele finalizate. Este vorba de asfaltarea unor drumuri, de introducerea sistemului de alimentare cu apă în localitate, lucrări care până la sfârşitul acestui an ar putea fi recepţionate, de achiziţionarea mai multor utilaje pentru întreţinerea izlazurilor etc. În plus, lasă în conturile comunei un buget de aproximativ 1,7 milioane de lei pentru alte proiecte, dar şi 2,7 miliarde de lei vechi pentru construirea unui pod între satele Milcov Deal şi Milcov Vale.

Milcov este cea de-a cincea localitate din Olt care rămâne fără primar, după Brebeni (al cărei primar nu şi-a mai putut continua mandatul tot din motive medicale), Sprâncenata şi Coteana (ai căror primar au decedat) şi Slatina, care a rămas fără edilul-şef după ce primarul Minel Prina a fost suspendat din funcţie fiind arestat la domiciliu într-un dosar în care este cercetat pentru complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

În toate cazurile funcţia de primar a fost ocupată de viceprimari, potrivit legislaţiei în vigoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here