Crimă în comuna Tia Mare: Un tată şi-a înjunghiat fiul după o ceartă violentă în familie

Un bărbat de 54 de ani din localitatea olteană Tia Mare şi-a ucis fiul, marţi seară, în urma unei altercaţii. Scos din sărite, omul şi-a pierdut cu totul stăpânirea de sine, a luat un cuţit şi şi-a înjunghiat propriul copil. Victima nu a murit pe loc, ci la Spitalul Caracal. 

Cearta din cei doi a luat avânt în jurul orei 21.00, când tatăl, Alexandru Urzicana, văzând negru înaintea ochilor, a luat un cuţit şi şi-a înjunghiat fiul. Costel Urzicana, de 29 de ani, a ajuns în viaţă la Spitalul Municipal Caracal, însă medicii nu au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa, rana fiind extrem de gravă.
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a demarat o anchetă pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a petrecut evenimentul, tatăl victimei fiind cercetat pentru omor.
 
„Prin ordonanţa din data de 21 aprilie 2015 s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la infracţiunea de lovire sau alte violenţe, reţinându-se că în seara de zilei de 21.04.2015, în jurul orei 21:00, în timp ce se afla în locuinţa sa de pe raza comunei Tia Mare, numitul U.A. a avut loc o altercaţie cu fiul sau, numitul U.C.M., înţepându-l cu un cuţit în zona pieptului. Prin ordonanţa din data de 22.04.2015 s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptei în infracţiunea de omor prev. de art. 188 alin. 1 C.p. rap. la art. 199 alin. 1 Cp., având în vedere faptul că a survenit decesul victimei la Spitalul Municipal Caracal, jud. Olt, infracţiunea fiind comisă asupra unui membru de familie, victima U.C.M. fiind fiul suspectului. Prin ordonanţa din data de 22 aprilie 2015 s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale cu privire la această faptă, faţă de suspectul U.A.”, se arată într-un comunicat al Partchetului de pe lângă Tribunalul Olt.
 
Făptaşul a fost reţinut, miercuri dimineaţă, pentru 24 de ore, urmând ca bărbatul să fie prezentat ionstanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.
 
Cauză principală, consumul excesiv de alcool
 

Cei doi se certau mereu în ultimii ani, cauza principală a neînţelegerilor dintre ei fiind consumul excesiv de alcool, potrivit autorităţilor locale. Aşa s-a întâmplat şi marţi seară, când relaţia dintre Alexandru Urzicana şi fiul său s-a tensionat după câteva păhărele în plus. „Cei doi se certau mereu de ani buni, cauza fiind, ca în multe alte cazuri, alcoolul. Noi am reuşit să îi împăcăm de mai multe ori, mai ales când soţia fiului se plângea către noi că este bătută de bărbat, pentru că acesta îşi bătea deseori soţia. Tatăl victimei s-a despărţit de soţie şi trăia în casă cu o concubină. Este o familie săracă, cei doi bărbaţi lucrând ca ciobani vara, când aveau grijă de oile şi vacile oamenilor din comună”, a declarat primarul comunei, Virgil Gulie.

Victima lasă în urma sa o soţie însărcinată şi doi copii minori, unul de patru ani, celălalt de un an şi jumătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here