Câştigătoarea Next Star, ediţia a 11-a, de anul trecut, Andrada Betej, ia Trofeul „De dor de primăvară” la Caracal

Andrada Betej, de numai 13 ani, din localitatea Prigoria, Gorj, care anul trecut a lăsat fără cuvinte juriul de la Next Star, câştigând ediţia a 11-a a concursului, a luat, săptămâna trecută, Trofeul Festivalului folcloric „De dor de primăvară” de la Caracal.

Trofeul celei de-a XI-a ediții a Festivalului folcloric „De dor de primăvară”, desfăşurat în 23 şi 24 aprilie la Caracal, a revenit tinerei Andrada Elena Mădălina Betej, din comuna Prigoria, satul Dobruna, judeţul Gorj, care anul trecut a lăsat fără cuvinte juriul de la Next Star (Antena 1), câştigând ediţia a 11-a a concursului. Despre interpretarea ei Maria Cârneci spunea, la Next Star, că este una de un nivel extrem de ridicat, astfel încât „un artist sau o artistă care ar studia 100 de ani nu ar putea să facă ce ai făcut tu aici, la Next Star”. De asemenea, despre tânăra artistă Maria Cârneci mai spunea că reuşeşte să treacă de la tonalităţi grave la note înalte cu o uşurinţă greu de atins de alţi artişti. Şi iată că Andrada a reuşit să impresioneze şi juriul de la festivalul caracalean, care i-a acordat cea mai înaltă distincţie a concursului.

La secţiunea soliştilor instrumentişti premiul I a fost câştigat de Roxana Maria Nanu, din localitatea Traianu, Olt, premiul II a revenit lui Dragoş Mlagiu, din Craiova, iar premiul II a fost obţinut de Dan Mihai Emanuel Muja, din Râmnicu Vâlcea. Tot aici Alexandru Mihăiţă Micu, din comuna Şerbăneşti, Olt, a câştigat o menţiune. 

La secţiunea solişti vocali, premiul I a mers la Ştefăneşti, Argeş, unde a fost dus de Cătălina Mariana Anton. Premiul II a fost câştigat de Marinela Topor, din Brăila, premiul III a mers la Corabia, Olt, obţinut de Ioana Daniela Milculescu, iar Sanda Mădălina Dochiu Ştirbu, din Motru Sec, Gorj, a câştigat o menţiune.

Premiul de popularitate a fost obţinut de Andreea Mitran, din Pitești, iar Premiul Gheorghiţa Nicolae a fost luat de Valentina Vasia Oprea, din Balş. 

Festivalul s-a adresat copiilor cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Din cei 26 de copii care au participat la preselecţie, 23 au intrat în concurs. Anul acesta juriul a fost format din Gheorghița Nicolae (președintele juriului), Claudia Torop (director artistic al Ansamblului Folcloric „Doina Gorjului”, și Daniel Voicu, profesorul de nai din cadrul Centrului Cultural Municipal Caracal, dirijorul orchestrei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here