Peste 300 persoane din Olt, selecţionate pentru încadrare la Bursa generală a locurilor de muncă

Aproape 350 de persoane din Olt au fost selecţionate de angajatori, în vederea încadrării, la Bursa generală a locurilor de muncă organizată, vineri, de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) la Slatina şi Caracal. Dintre şomerii participanţi, doar şase persoane au avut norocul să fie angajate în muncă în ziua bursei.

Cei 49 de operatori economici care au acceptat invitaţia AJOFM Olt de a participa la Bursa generală a locurilor de muncă au pus la dispoziţia celor interesaţi 420 de posturi vacante, 348 la Slatina şi 72 la Caracal. Dintre cei 780 de şomeri care s-au perindat pe la standurile firmelor, 349 au fost selectaţi de angajatori în vederea încadrării în muncă, iar şase persoane au avut norocul să fie încadrate pe loc. Este vorba de un contabil, un mecanic agricol, un agricultor şi trei muncitori necalificaţi.

Rata şomajului înregistrat în Olt la sfârşitul lunii martie a fost de 8,20 %, cu 0,45 % mai mică decât cea din luna februarie 2015, se arată în cele mai recente date statistice ale Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Olt. Scăderea şomajului este determinată de redeschiderea unor locuri de muncă închise pe timp de iarnă, mai ales în domeniul construcţiilor şi în agricultură.

Numărul total de şomeri corespunzător lunii martie a fost de 14.598 de persoane (din care 5.405 femei), cu 807 persoane mai puţin faţă de luna anterioară. Potrivit Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Olt, din totalul somerilor înregistraţi, 2.967 sunt persoane indemnizate, din care 2.615 primesc indemnizaţie de şomaj în cuantum de 75%, iar 352 beneficiază de indemnizatie în proporţie de 50%).

Din totalul şomerilor înregistrati în evidenţele AJOFM Olt, femeile reprezintă 37,03%, rata şomajului în rândul femeilor fiind de 6,25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here