FOTO/VIDEO Veteranii de război au fost cinstiţi, la Slatina, de ziua lor, de autorităţi şi instituţii publice

Ziua Veteranilor de Război a fost marcată, miercuri, la Slatina, de autorităţi printr-un ceremonial militar şi religios şi prin depuneri de coroane de flori la Monumentul Eroilor de pe platoul Casei Tineretului. De la eveniment nu au lipsit veteranii în viaţă, mai puţini de la an la an. 
 

Evenimentul a început prin prezentarea Drapelului şi a Gărzii de Onoare prefectului de Olt, Silviu Neacşu, Un sobor de preoţi a rostit o slujbă religioasă, urmată de cuvântul prefectului. „An de referinţă privind respectul faţă de cei care ne-au lăsat o ţară liberă şi independentă, dedicat comemorării şi sărbătoririi a 70 de ani de la încetarea celui de-al doilea război mondial, 2015 a fost declarat, prin Hotărârea Guvernului nr. 164/2015, «Anul Veteranilor de Război». Omagiem astăzi venerabilii ostaşi ai ţării care au oferit, de-a lungul timpului, lecţia demnităţii şi a patriotismului, bravi apărători ai neamului românesc care au răspuns la chemarea pentru apărarea gliei strămoşeşti fără a pune în balanţă sacrificiul vieţii lor. Să aducem un pios omagiu eroilor neamului care şi-au dat viaţa pentru ca noi să trăim într-o ţară liberă”, a rostit Silviu Neacşu.
 
 
Cu emoţie în glas, reprezentantul Asociaţiei Veteranilor de Război, colonelul în rezervă Mihai Dumitru, a rememorat clipele grele îndurate pe câmpul de luptă, evidenţiind vitejia ostaşilor români în cel de-al doilea război mondial şi responsabilitatea covârşitoare pe care au avut-o pentru o Românie liberă. Acesta a fost însoţit de câţiva colegi de arme.
 
 
Şefii instituţiilor publice, comandanţii unităţilor militare şi reprezentanţii locali ai principalelor partide politice au depus, apoi, coroane de flori la Monumentul Eroilor, manifestările luând sfârşit prin defilarea unităţilor militare pe strada Ecaterina Teodorescu.
[iframe width=”420″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/qwNMSTXwt3o” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here