FOTO Vremea extremă a produs pagube importante Spitalului de Psihiatrie Schitu Greci

Vremea extremă de marţi a produs pagube importante Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, acoperişul şi mansarda unităţii sanitare fiind distruse pe suprafeţe de zeci de metri. De asemenea, vântul puternic a rupt sau a scos smuls din pământ zeci de arbori din curtea spitalului.

În urma manifestării fenomenelor meteo periculoase din 28 aprilie, 16 metri pătraţi din acoperişul Spitalului de Psihiatrie Cronici din comuna Schitu au fost afectaţi. De asemenea, 40 de metri pătraţi din mansarda spitalului au fost afectaţi de precipitaţii, iar 20 de pomi din curtea instituţiei au fost rupţi sau smulşi din pământ de vântul puternic.


Aflat în seara zilei de 28 aprilie, pentru aproximativ două ore, sub incidența unei atenționări meteo Cod Galben nowcasting, județul Olt a fost lovit de ploi şi grindină, dar şi de vânturi foarte puternice care au provocat distrugeri în 11 localităţi. Este vorba de Potcoava, Movileni, Băbiciu, Bărăști, Dăneasa, Gostavățu, Grădinile, Scărișoara, Studina, Traian și Vlădila, unde vremea extremă a afectat locuințe ale populației, solarii și culturi agricole. În comuna Movileni vântul puternic a avariat acoperișul a cinci case și a distrus 20 de anexe gospodărești, iar în comuna Gostavățu vântul a afectat acoperișul unei case de locuit, al unei anexe gospodăreşti și șase solarii. 


Vremea rea a afectat şi sistemul de alimentare cu energie electrică, peste 1000 de locuinţe rămânând ore în şir în beznă. Printre localitățile rămase fără curent electric s-au numărat Coteana, Spineni, Tătulești, Rusănești, Nicolae Titulescu, Ianca, Scărișoara, Văleni și Tufeni, unde peste 900 de gospodării au rămas nealimentate până miercuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here