Aşa-zişii hoţi care l-ar fi lăsat pe Ghenciu fără patru saci cu documente contabile, de negăsit

Oamenii legii nu au reuşit încă să dea de urma aşa-zişilor hoţi care în noaptea de 31 martie / 1 aprilie ar fi pătruns într-un birou al Pieţei agro-alimentare „Ecaterina Teodoroiu” din cartierul slătinean Steaua, de unde ar fi sustras patru saci cu documente contabile şi două unităţi de calculator.

„Autorii furtului nu au fost încă identificaţi. Poliţiştii continuă cercetările în acest dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, comisarul şef Claudia Radu.

Încăperea cu pricina ar fi fost folosită pe post de arhivă de SC Prima Piaţă 2000 SRL, controlată de omul de afaceri Cristian Ghenciu, un apropiat al senatorului Darius Vâlcov şi al primarului suspendat al Slatinei, Minel Prina, care în urmă cu mai mulţi ani a concesionat de la primărie toate pieţele şi târgurile municipiului.

Furtul pretins de omul de afaceri este extrem de suspect în contextul în care aşa-zisa infracţiune a avut loc în perioada în care inspectorii antifraudă luaseră la puricat firmele aflate în relaţii contractuale cu Primăria Slatina şi în condiţiile în care procurorii DNA au descins la sediile firmelor controlate prin interpuşi de fostul primar al Slatinei Darius Vâlcov şi de deputatul Daniel Bărbulescu. În plus, Cristian Ghenciu a dat mai multe declaraţii în faţa procurorilor DNA în dosarul în care Darius Vâlcov este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi în care procurorii au extins cercetările pentru fapte săvârşite şi în calitatea de senator şi de cea de ministru deţinute de Vâlcov.
În acelaşi dosar mai sunt cercetaţi actualul primar al Slatinei, Minel Prina, acuzat de complicitate la trafic de influenţă, arestat la domiciliu şi suspendat din funcţie, omul de afaceri Cristian Tomescu, abonat la fondurile publice prin SC Cafmin SRL, Lucian Şuşală, director al SC Imobiliare Consloc SRL Slatina şi fost şofer al lui Vâlcov, Petre-Bogdan Timofte şi Dănuţ-Cristi Ţiganu. Acuzaţiile aduse acestora din urmă sunt de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Spargerea de la Piaţa „Ecaterina Teodoroiu” mai este traversată de suspiciuni şi din alte motive. Sistemul de monitorizare video al primăriei, de pildă, nu a funcţionat taman în noaptea furtului. De asemenea, un detaliu extrem de important este că sacii cu documente contabile ale firmei lui Ghenciu au dispărut imediat după ce, cu o zi înainte, Darius Vâlcov solicitase la DNA încheierea unui acord de recunoaştere a vinovăţiei.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, ei înşişi nu foarte încrezători că vor da vreodată de urma aşa-zişilor hoţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here